Pui vienez delicios

Ce ai zice de o reţetă delicioasă de pui la cuptor? Se prepară foarte uşor şi are un gust care te face să te lingi pe degete.

Ce ai zice de o reţetă delicioasă de pui la cuptor? Se prepară foarte uşor şi are un gust care te face să te lingi pe degete.

Ingrediente:

500 g piept de pui, 500 g ciuperci, 200 g caşcaval, 200 g smântână, 300 ml lapte, 2 cartofi, 2 cepe (una galbenă, una roşie), ulei de măsline, 70 g făină albă, condimente pentru pui, o lingură curry, verdeţuri italiene, sare de mare.

Mod de preparare:


Se taie ceapa mărunt, se pune în vasul ceramic termorezistent, în amestec cu puţin ulei de măsline şi condimente.

Se adaugă pieptul de pui tăiat fâşii şi condimentat, se amestecă totul şi se bagă la cuptor. Se lasă 15 minute până când ceapa şi pieptul de pui fierb, apoi se adaugă ciupercile feliuţe (după ce au fost călite separat, până când nu mai lasă apă) şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se pune o folie de staniol deasupra vasului şi se introduce din nou la cuptor pentru 20 de minute. Între timp, se face sosul alb pe aragaz. Se fierbe laptele, se presară făina, se amestecă bine, la foc mic, se adaugă smântâna şi 100 g de caşcaval ras.
Se amestecă totul la foc mic, până se omogenizează. Când cartofii sunt fierţi, se îndepărtează folia, se toarnă sosul alb şi se rade restul de caşcaval. Se mai lasă aproximativ 25 de minute la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod