Pui cu dovlecei în sos alb

Un fel de mâncare uşor de făcut şi uşor de digerat, potrivit şi pentru acele femei care sunt atente cu dieta lor, dar şi pentru o cină relaxantă în familie. Ştiu că suntem în Postul Paştelui, însă nu am putut rezista tentanţiei de a gusta această minunăţie. După ce am descoperit cât este de bună, mi-am spus că ar fi util să faceţi şi voi cunoştinţă cu acest fel de mâncare deosebit.
Un fel de mâncare uşor de făcut şi uşor de digerat, potrivit şi pentru acele femei care sunt atente cu dieta lor, dar şi pentru o cină relaxantă în familie. Ştiu că suntem în Postul Paştelui, însă nu am putut rezista tentanţiei de a gusta această minunăţie.

După ce am descoperit cât este de bună, mi-am spus că ar fi util să faceţi şi voi cunoştinţă cu acest fel de mâncare deosebit.


Ingredinte:

1 piept de pui
1 lingură de unt
2 dovlecei
ulei
1 cană de smântână
2 linguri de făină
2 legături de mărar verde
sare şi piper alb

Mod de preparare

Uşor de savurat, dar şi uşor de preparat.
Să vedem despre ce este vorba pas cu pas.
Prima dată trebuie să ne ocupăm de pieptul de pui care se taie cubuleţe şi se prăjeşte puţin în ulei. În paralel, dovleceii se feliază, se sărează, se pudrează cu făină şi se prăjesc, la rândul lor.

După ce sunt gata preparate cele două "elemente" se pregăteşte un sos alb, din unt topit, care se amestecă bine cu smântâna, se sărează şi piperează, lâăsându-se cateva minute pe foc. După ce este gata, peste el se adaugă carnea de pui, dovlecelul prăjit şi mărarul proaspăt, tocat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod