Prospetime in casa ta


Pentru a fi sigura ca sunt de cea mai buna calitate, cumpara-le din magazinele naturiste sau din cele de tip Plafar. Citeste intotdeauna ceea ce scrie pe eticheta. Uleiurile esentiale din diverse plante sau fructe nu trebuie sa contina alte ingrediente si nu au un termen de valabilitate indelungat.

Plantele aromate


Planteaza in ghiveci busuioc, rozmarin, menta si diverse alte ierburi aromate. Rupe cateva frunze si piseaza-le pentru ca aromele sa se elibereze in camera. Levanda este un "odorizant" natural extrem de puternic si eficient, fiind in acelasi timp util in alungarea insectelor.
Lavanda nu poate fi plantata in ghiveci, dar poti folosi florile uscate pentru a-ti parfuma casa.

Inainte de a da cu aspiratorul, presara pe jos si cateva flori de lavanda, ne sfatuiesc specialistii entertaining.suite101.com. Aerul care circula prin aspirator este fierbinte si ajuta la eliberarea uleiurilor aromate din flori, la fel ca in cazul lampii de aromaterapie.
O planta usor de crescut in ghiveci este lamaita, care asa cum ii spune si numele, are o placuta aroma de lamaie.

Umidificatorul


O solutie la fel de eficienta precum cele de mai sus este folosirea umidifcatorului. In special toamna si iarna, cand folosim aparatele de incalzire, aerul din incaperi devine prea uscat.
Umidificatorul de camera rezolva aceasta problema, putand fi folosit si pentru a improspata aerul. Nu trebuie decat sa pui cateva picaturi de ulei esential din plante sau fructe in rezervorul aparatului.

Solutii din bucatarie


In bucataria ta gasesti solutii inedite pentru a improspata aerul din locuinta. Daca se fumeaza in casa, pune intr-un vas apa in care ai turnat cateva linguri de otet si las-o pana se evapora.

La fel actioneaza si bicarbonatul de sodiu, absorbind mirosurile neplacute. Pune un castronel cu bicarbonat de sodiu in camera.


Dupa ce prepari ceva pe aragaz, presara cateva cristale de zahar pe ochiul sau plita incinsa. Zaharul va arde si se va degaja un miros placut de caramel.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod