Prosoapele tale sunt mai murdare decât credeai! Iată de ce trebuie să le speli mai des

Cercetătorii au descoperit în cadrul unui studiu recent că prosoapele de corp şi de faţă sunt extrem de periculoase pentru sănătate, mai ales atunci când sunt folosite de mai multe ori la rând.
În urma unui sondaj, oamenii de ştiinţă au descoperit că cele mai multe persoane folosesc prosoapele de mai multe ori înainte de a le pune la spălat, ceea ce este un obicei nociv pentru sănătatea pielii şi nu numai. De aceea, aceştia avertizează că prosoapele ar trebui spălate o dată la două, trei zile.

În cadrul sondajului, jumătate dintre persoanele chestionate au declarat că folosesc prosoapele de corp de până la cinci ori înainte de a le spăla. Iar în spatele acestui obicei este concepţia greşită că prosoapele sunt curate, din moment ce le foloseşti pentru a te şterge după ce te-ai spălat.


"Dacă te ştergi pe faţă cu un prosop de mâini care a fost folosit timp de două zile, probabil transferi pe faţa ta mai multe bacterii E. coli decât dacă ţi-ai băga capul într-un vas de WC şi ai trage apa", declară pentru time.com medicul Charles Gerba, microbiologist în cadrul Universităţii Arizona din Statele unite.

Mâinile tale pot transfera microbi pe prosoape de fiecare dată când le atingi, iar prosoapele de baie sunt predispuse să devină un magnet pentru microorganisme periculoase.
În baie, mâinile tale pot intra în contact cu microorganisme din fecale, aşa cum sunt bacteriile coliforme, E. coli sau chiar Salmonella. În cadrul studiului, medicii au descoperit că 90% dintre proasoapele examinate erau contaminate cu bacterii coliforme şi 14% dintre ele prezentau bacteria E. coli, care provoacă infecţii urinare sau intestinale. De asemenea, şi proasoapele de bucătărie conţineau bacterii periculoase, iar numărul acestora era corelat cu frecvenţa cu care erau spălate prosoapele.

Medicul recomandă spălarea prosoapelor de baie o dată la două, trei zile.
Acestea sunt un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor periculoase pentru că oferă un mediu umed, cald şi întunecos care accelerează înmulţirea bacteriilor şi ciupercilor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod