Pregateste-ti casa pentru petrecerile de sarbatori!

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi. Timp putin si multe lucruri de facut... Ti-ai invitat deja prietenii la petrecerile de sfarsit de an, ai pus la punct meniul, te-ai straduit din rasputeri sa iasa totul...
Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi. Timp putin si multe lucruri de facut... Ti-ai invitat deja prietenii la petrecerile de sfarsit de an, ai pus la punct meniul, te-ai straduit din rasputeri sa iasa totul cat mai bine posibil. Insa nimic nu este mai important decat sa le asiguri invitatilor tai un spatiu curat si confortabil in care sa petreceti impreuna.

Cu toate acestea, pregatirea casei pentru primirea oaspetilor poate fi de-a dreptul intimidanta chiar si pentru cea mai perfectionista dintre gospodine... Tocmai de aceea, noi iti prezentam cateva idei care te vor ajuta sa dai zor curateniei generale dinainte de party, pentru a te bucura mai mult de evenimentul in sine.

1. Listeaza lucrurile pe care trebuie sa le faci.

Pune la punct o lista a camerelor si spatiilor din locuinta care necesita o mai mare atentie la curatenie. Odata facut acest lucru, cu siguranta planul este deja pus pe roate! Nu uita in aceasta trecere in revista de zona de la intrare in casa si de dulapul pentru haine, de langa usa.

2. Incepe curatenia in cele mai importante camere.

Uneori, ajuta sa incepi curatenia de la usa de la intrare, trecand apoi, treptat, prin fiecare dintre incaperile in care invitatii tai vor intra, cel mai probabil.
Acorda o atentie deosebita living room-ului, bailor si dormitorului.

3. Anihileaza dezordinea!

Dezordinea poate strica aparenta de perfecta curatenie a unei locuinte, ca atare, ofera-le invitatilor posibilitatea de a se misca nestingheriti in interiorul spatiului de locuit.

In cazul in care iti este dificil sa renunti la unele obiecte, gandeste-te cand a fost ultima oara cand le-ai folosit. Daca nici macar nu iti mai amintesti acest lucru, mai mult ca sigur ca nu mai ai nevoie de ele.

Intr-un cos de gunoi, strange toate aceste obiecte si arunca-le. In cazul in care ai dubii in privinta lor, pastreaza-le in cutii separate, pentru o sortare ulterioara.

4. Opteaza doar pentru lucrurile care te ajuta.

Ti-ai invitat toti prietenii, inclusiv familiile acestora. Totusi, daca la petrecere nu vor fi prezenti si copii sau daca oaspetii vor avea acces doar in anumite incaperi, nu este cazul sa iti bati foarte tare capul in legatura cu organizarea si curatenia in detaliu a dormitoarelor.

Daca petrecerea este informala, asigura-te ca toate accesoriile se incadreaza in acest stil - pana si tacamurile si farfuriile in care servesti mancarea preparata cu atata migala este indicat sa fie in tonul party-ului, respectiv cat mai amuzante si, bineinteles, in spiritul sarbatorilor!

Gaseste modalitati care sa te ajute sa economisesti timp in organizarea petrecerii perfecte!

5.
Fii pregatita pentru mici "urgente" care implica ordine si curatenie.


Cu siguranta, petele reprezinta dusmanul numarul unu al oricarei adunari, in special daca este vorba despre o petrecere... Pentru ca nici tu nu vei fi scutita de astfel de incidente care se vor produce la tine acasa, este recomandabil ca, in timpul party-ului, sa ai la indemana o carpa si produsul de curatat pete preferat - stii cum e, principalul tau ajutor trebuie tinut mereu aproape...

In primul rand, te sfatuim sa nu te stresezi foarte tare din aceasta cauza. Astfel de lucruri se intampla inevitabil. Singurul mod in care poti reactiona este sa iti dovedesti abilitatile de gazda in fata invitatilor, fiind in permanenta amabila si gata sa repari orice lucru care pare sa strice buna dispozitie a tuturor.

6. Apeleaza la ajutoare.

Cere ajutorul prietenilor si membrilor familiei, la prepararea retetelor din meniu si nu numai. Gaseste modalitati pentru implicarea familiei in procesul de curatenie si foloseste toti membrii acesteia pentru mobilizarea "fortelor de lucru" acasa. Pe cat posibil, transforma sarcinile si responsabilitatile mai putin placute (spalatul vaselor, aruncatul gunoiului etc.) in activitati amuzante.

Pentru anumite persoane, apelarea la firmele care ofera servicii de curatenie se poate dovedi o optiune mult mai potrivita.
Daca intentionezi sa angajezi o astfel de firma inainte sau dupa petrecere, asigura-te ca faci rezervarea de indata ce ai stabilit data exacta a party-ului si transmite mai departe intervalul orar in care vei avea nevoie de profesionisti. In special in timpul vacantei de sarbatori, va fi destul de dificil sa gasesti ajutorul de care ai atata nevoie...

7. Ultimele detalii... de finete.

Pregatirea locuintei pentru petrecere inseamna mai mult decat sa iti organizezi caminul astfel incat sa fie perfecta ordine si... disciplina. O casa curata, dar fara pic de personalitate, nu transmite nici o emotie si traiul intr-un astfel de spatiu, fie si pentru cateva ore, devine mai degraba tolerat decat placut...

Tocmai de aceea, ar fi minunat daca ai adauga camerelor tale cateva detalii care sa personalizeze spatiul. Detaliile conteaza atunci cand este vorba despre transformarea casei intr-un camin in adevaratul sens al cuvantului, un spatiu in care iti face placere sa stai si sa te relaxezi.

In cazul unei petreceri, lucrurile de mai sus raman valabile. Ca atare, incearca sa le oferi invitatilor sentimentul ca sunt bineveniti, inca de cand iti calca pragul: aranjamentele florale, fotografiile de familie, lumanarile parfumate si uleiurile volatile sunt lucruri care ii vor ajuta pe oaspeti sa se simta...
ca la ei acasa.

Incearca sa stimulezi simturile oaspetilor. Dupa ce ai terminat curatenia si ai pus la punct dezordinea, fa un tur al intregii case, pentru a incerca sa iti dai seama cum anume se vor simti invitatii tai.

8. Bucura-te de petrecerea pe care ai organizat-o!

Incearca sa nu te stresezi foarte tare din cauza lucrurilor marunte care par sa nu functioneze in timpul petrecerii. Pur si simplu, bucura-te de rezultatele muncii tale!

Sfaturi:

Cu cat petrecerea este mai complexa si mai festiva, cu atat mai mult timp iti va consuma pregatirea ei.

Pentru intalnirile informale, programate pe ultima suta de metri, nu este necesar sa iti aranjezi locuinta la standarde exceptionale de curatenie si ordine. "Sedintele" de curatenie de ultim moment ar trebui sa fie de ajuns pentru a-ti putea "prezenta" cu mandrie casa in fata prietenilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod