Popcornul – aroma preferata a filmelor indragite

Pentru floricelele de porumb, numite uzual si popcorn, se folosesc doar boabele anumitor specii de porumb, respectiv doar acelea care se umfla și crapa la prajire. Boabele de porumb sunt prajite in ulei vegetal, iar dupa expandare se sareaza sau li se adauga unt. De asemenea se mai consuma si floricele de porumb caramelizate.
Floricele au fost descoperite de catre amerindieni in epoca precolumbiana acum mii de ani. In anul 1948 s-au descoperit in New Mexico floricele de porumb cu o existenta de 5600 ani. In Mexic acestea se expandau in oale de lut,bine incinse sau se presarau boabe peste jaratec.

In jurul anului 1612, exploratorii francezi relatau ca indienii On ke-on we faceau sa explodeze boabele de porumb in vase de lut folosind nisip fierbinte.
In 1885, Charles Cretors (Chicago, SUA) a creat o masina comerciala de fabricare a floricelelor de porumb, primul aparat de preparat popcorn pe baza de aburi.

In zilele noastre, popcornul a devenit un fel principal de mancare in SUA, unde are chiar si o zi nationala, 19 ianuarie.

Cu toate acestea, sunt sali de cinema in care este interzis consumul de popcorn sau acesta este permis numai in anumite zile, ca in cazul cinematografului britanic Picturehouse, unde miercurea este "Ziua popcorn".

In afara de placerea rontaitului, popcornul are si efecte curative, datorita continutului bogat de celuloza, ce imbunatateste digestia si scade nivelul colesterolului.
Specialistii spun ca, prin consumul de celuloza, se reduce riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare, dar si al celor digestive, precum si cancerul de colon.
Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul, precum si bolile de inima, conform unor cercetatori americani.

Oamenii de stiinta au descoperit ca gustarile dintre mese contin niveluri “surprinzator de mari” de antioxidanti benefici sanatatii, numiti polifenoli, antioxidanti cunoscuti si sub numele de Vitamina P.

De retinut este faptul ca singurul popcorn sanatos este cel preparat doar cu ulei, fara alte arome.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod