Plăcintă cu spanac, urzici şi praz

A venit primăvara, sezonul verdeţurilor. În această perioadă, pieţele abundă în spanac, urzici, praz şi alte frunze verzi. De aceea, este momentul să profităm de ele.

A venit primăvara, sezonul verdeţurilor. În această perioadă, pieţele abundă în spanac, urzici, praz şi alte frunze verzi. De aceea, este momentul să profităm de ele.

Ingrediente:

1 kg de spanac, 500 g urzici, 800 g praz, 3 cepe roşii, 400 g margarină, 10 g drojdie uscată, 3 linguri ulei, făină, un pahar mare cu vin, o linguriţă de sare.


Mod de preparare:

Într-un castron mare se pune făina, drojdia, sarea şi se omogenizează. În mijloc se face o gaura şi se toarnă vinul treptat, amestecând cu o lingură din lemn.

Aluatul îl împărţim în două bucăţi din care vom întinde două foi. Margarina trebuie să fie la temperatura camerei pentru a o putea întinde pe foaie. Jumătate din cantitatea de margarină o întindem pe o foaie şi cealaltă pe a doua foaie. Trebuie să păstram şi vreo două linguri de margarină ca să ungem plăcinta pe deasupra la final. După ce am uns foaia începem să o împăturim, ungând în acelaşi timp şi laturile pe care le întoarcem. Pe foi le împăturim până obţinem două pacheţele.
Le băgăm la frigider pentru a se odihni, timp în care facem umplutura. Opărim spanacul şi urzicile în apa fierbinte, le scurgem şi le tocăm mărunt. Ceapa o tăiem mărunt şi o călim în ulei încins. Tocăm mărunt prazul şi-l adăugăm peste ceapă. Îl lăsăm să fiarbă încet. După ce a fiert îl amestecăm cu spanacul şi urzicile. Scoatem prima foaie de la frigider, o întindem şi după aceea o aranjăm în tavă, pe hârtie de copt, astfel încât marginile să depăşească tava.
Punem şi compoziţia peste foaie. Acoperim plăcinta cu a doua foaie şi îi unim marginile ca să nu iasă compoziţia. Înţepăm plăcinta şi o ungem cu puţină margarină topită. O băgăm în cuptorul încins pentru apoximativ o oră, până se rumeneşte. Poftă bună!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod