Plăcintă cu dovleac şi nuci

Poţi pregăti foarte uşor propria plăcintă, la fel de delicioasă precum cea pe care o mâncai în copilărie. Dacă te descurci mai greu cu aluatul, poţi folosi foarte usor foile de placintă din comerţ, urmând să le umpli cu delicioasa compoziţie de mai jos.

Poţi pregăti foarte uşor propria plăcintă, la fel de delicioasă precum cea pe care o mâncai în copilărie. Dacă te descurci mai greu cu aluatul, poţi folosi foarte usor foile de placintă din comerţ, urmând să le umpli cu delicioasa compoziţie de mai jos.

Ingrediente şi cantităţi:

foi de placintă sau aluat pregătit în casă
2 ouă bine bătute
2 ceşti cu piure de dovleac
1 ceaşcă de zahăr brun
1 1/2 linguriţa cu scorţişoară
1/2 linguriţă cu sare
2 linguri cu unt topit sau margarină
1 ceaşcă cu lapte degresat
1 linguriţa cu esenţă de vanilie
1/2 ceaşcă cu nuci măcinate

Mod de preparare:

1.

Încinge cuptorul la 220 de grade.
2. Într-un vas mare, realizează umplutura pentru plăcintă adăugând ingredientele în ordinea dată mai sus, amestecând apoi bine, până obţii o pastă.
3. Pune umplutura între două foi de aluat (sau poţi prepara plăcinta în straturi, utilizând mai multe foi subţiri) şi o poţi aşeza apoi în forma pentru plăcintă.
4. Coace plăcinta cu dovleac timp de 45 de minute sau până capătă o crustă aurie. Se serveşte caldă.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod