Personalizeaza-ti ferestrele

Perdelele si draperiile sunt cele care definesc si "imbraca" o camera. De aceea, micile schimbari pe care le poti face adauga un suflu nou locuintei tale.
Perdelele si draperiile sunt cele care definesc si "imbraca" o camera. De aceea, micile schimbari pe care le poti face adauga un suflu nou locuintei tale.

Costurile pe care le implica aceste modificari sunt extrem de mici, deci te poti "juca" cu perdelele oricand te plictisesti de vechiul aspect.

Iti prezentam mai jos cateva idei de redecorare folosind modificarile perdelelor sau draperiilor. Costurile sunt mici, dar multumirea pe care o vei avea la final este enorma.


2in1 - perdea si draperie


Draperiile sau perdelele inchise la culoare iti ofera intimitate, dar pot in acelasi timp sa intunece incaperea.

Adauga stil si lasa lumina sa intre folosind pentru partea de sus a draperiei o bucata de perdea sau material transparent.


Taie o portiune de sus a draperiei si coase o bucata de material transparent intre cele doua taieturi.

Dimensiunea materialului transparent ar trebui sa fie mai putin de jumatate din lungimea ferestrei, astfel incat sa lase lumina sa patrunda, dar sa te fereasca de privirile indiscrete.


Margini interesante


Decoreaza o perdea simpla adaugandu-i o margine interesanta.

Cauta in magazinele de specialitate franjuri, incretituri sau voal ce poate fi adaugat la baza perdelei.

Alege o culoare asemanatoare perdelei, pentru ca noul element adaugat sa nu para fals si inadecvat.


Daca te pricepi, poti realiza singura o margine, incretind o bucata de material din perdea, pe care sa o cosi apoi pe margine sau sa o lipesti.


Adauga textura


Foloseste o bucata de material pentru a imbogati aspectul perdelei tale.

Alege material in culorile si imprimeurile potrivite camerei.

Coase materialul deasupra perdelei, astfel incat sa se increteasca impreuna cu perdeaua atunci cand aceasta este stransa.


Poti folosi cusaturi din loc in loc, pentru ca atunci cand te plictisesti de material si vrei sa il dai jos, urmele ramase pe perdea sa fie cat mai mici.


Nu schimba perdeaua!


Te-ai plictisit de perdelele tale din voal sau organza, simple si transparente? Nu trebuie sa le schimbi.

Tot ce trebuie sa faci este sa mergi la un magazin specializat pentru textile si sa-ti alegi o bucata de material pe gustul tau, pe care sa il aplici pe perdea.


Pentru ca transparenta sa se pastreze, alege voal brodat sau imprimat cu diverse modele.

Foloseste apoi adeziv pentru textile si lipeste banda colorata la capatul de sus al perdelei sau oriunde consideri ca se potriveste mai bine.


Personalizeaza cu panglica


Ofera-le personalitate draperiilor intr-o singura culoare cu ajutorul panglicilor.

Pentru a defini draperiile simple, aplica la baza acestora doua sau mai multe linii formate din panglici in culori asortate.

Pentru ca procedeul sa fie foarte simplu, intinde perdeaua, traseaza linii drepte cu creionul si lipeste panglica folosind adeziv pentru textile.

Sursa foto: bhg.com
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod