Perdelele pentru dus, un detaliu important si... plin de viata!

Detaliile conteaza si acest lucru se poate vedea mai ales atunci cand vorbim despre designul interior. Atentia pentru detaliu si pentru lucrurile mici poate face diferenta intre o locuinta aranjata cu bun-gust si una in care proprietarul nu prea stie exact ce isi doreste... Dezordinea "gandita" poate avea acelasi efect, oferind incaperii un aer boem si interesant. Ce poti face insa in camera de baie, astfel incat sa para mai plina de culoare? Un raspuns simplu: perdelele pentru dus. O alegere care nu te costa foarte mult si care are darul de a improspata aceasta incapere...

Baia reprezinta, probabil, camera din intreaga locuinta in care efectul "lucrurilor mici" are cel mai mare impact. Cum, de regula, este o incapere de dimensiuni reduse, eficientizarea spatiului are aici o importanta maxima. Acelasi lucru este valabil si pentru elementele de decor pe care doresti sa le integrezi in acest spatiu. Perdelele pentru cabina de dus sau cele care acopera intreg spatiul cazii de baie vor da tonul intregii incaperi, o vor umple de culoare si te vor ajuta sa armonizezi si restul elementelor decorative. Unde mai pui ca reprezinta si un accesoriu accesibil ca pret! Astfel, transformarea baii intr-o incapere amuzanta si foarte "vie" iti va fi la indemana!

Nu este nevoie sa schimbi intregul decor al incaperii pentru a "revitaliza" baia rapid si fara investitii financiare exorbitante.
Tot ceea ce trebuie sa faci este fie sa achizitionezi perdele pentru dus (in cazul in care nu le-ai mai folosit pana acum), fie sa le schimbi (in eventualitatea in care esti mare amatoare de astfel de accesorii).

Designerii te sfatuiesc sa optezi intotdeauna pentru utilizarea culorii in camerele apartamentului tau. De cele mai multe ori, o camera plictisitoare poate fi adusa la viata cu ajutorul unei pete de culoare. Acest lucru poate fi obtinut foarte usor prin varuitul peretilor. Chiar daca nu optezi pentru varuitul intregii incaperi, un singur perete varuit poate schimba radical aspectul camerei. Iar culorile pentru care poti opta sunt fie un verde profund, fie un galben stralucitor - culori vesele, care deschid foarte mult spatiul.

Acest lucru nu este insa valabil si in cazul camerei de baie. Te sfatuim sa optezi, pentru pereti, pentru alb sau crem, deoarece, de cele mai multe ori, gresia si faianta au suficienta culoare, care sa invioreze incaperea. In plus, daca stai cu chirie sau intr-o locuinta care nu iti apartine si in care nu ai permisiunea proprietarului sa faci modificari, de cele mai multe ori, culorile nu sunt chiar pe gustul tau - sa nu uitam de rozul izbitor sau de galbenul "putred" de care "beneficiaza" foarte multe camere de baie de acest tip... In loc sa scoti in evidenta aceste culori care oricum nu iti plac, atenueaza-le cu albul varuielii de pe pereti.


Adesea, dimensiunea baii este atat de mica, incat dicteaza de la sine ca peretii sa fie albi. Este recomandabil astfel, din moment ce albul da senzatia de spatiu mai mare.

Insa acest lucru nu inseamna ca nu poti avea culoare in camera ta de baie. Este chiar indicat sa te joci cu nuantele. In plus, faptul ca pastrezi peretii albi iti ofera mai mult loc pentru "improvizatii" de culoare in ceea ce priveste accesoriile. Si, pentru ca tot te sfatuim sa opui rezistenta la varuitul peretilor, rezista si tentatiei de a cumpara prosoape colorate, cel putin pentru moment... Aceasta deoarece prosoapele albe, ca si peretii albi, "merg" cu orice. O data ce te decizi la paleta cromatica pe care sa o aplici in camera ta de baie, poti incepe sa te gandesti la investitii pentru prosoape, in nuante care sa se asorteze...

Poti aduce la viata camera de baie cu ajutorul perdelelor pentru dus - aici iti poti lasa creativitatea sa zburde libera... Culoarea si stilul acestor perdele trebuie sa domine incaperea, in timp ce peretii tai albi si prosoapele in aceeasi nuanta vor "potoli" si atenua culoarea. Daca te plictisesti de aceasta perdea, nu este nimic mai simplu decat sa o inlocuiesti cu o alta, fara sa fie nevoie vreodata sa iti schimbi culoarea prosoapelor, a peretilor sau a restul accesoriilor din baie.

In clipa in care te decizi sa pleci la cumparaturi dupa aceste perdele pentru dus sau cada, trebuie sa tii cont de dimensiunea baii tale.
Unele perdele au modele mari, ingrosate, care vor domina in mod excesiv o incapere prea mica. Daca ai un spatiu redus al camerei de baie, opteaza pentru un model mic si delicat sau, pur si simplu, pentru perdele cu dungi obisnuite.

Cand cumperi acest accesoriu, asigura-te ca obiectul poate fi returnat la magazin. Daca reusesti sa desfaci pachetul fara sa il deteriorezi, fa o proba perdelei tale pentru dus inainte de a te decide daca vrei sa o pastrezi sau nu. Dupa ce vezi exact cum arata aceasta perdea atarnata de bara amplasata deasupra cazii tale de baie, s-ar putea sa iti dai seama ca nu iti vei dori sa te uiti in fiecare dimineata la harta lumii, la o "gasca" de catelusi care se joaca veseli sau la "un card" de ratuste galbene... Oricat de amuzanta ti s-a parut aceasta idee in magazin, proba iti demonstreaza ca ai trecut de mult timp peste etapa in care astfel de lucruri te-ar putea binedispune la infinit...

O data ce te-ai hotarat asupra modelului dorit, "iti dam voie" sa mergi la cumparaturi de prosoape, in culori si modele care sa se asorteze cu perdeaua aleasa. Aceasta investitie nu iti va face "gaura" in buget si va aduce un plus de unitate incaperii. Daca inca ai indoieli si te intrebi daca nu cumva ar fi fost o idee faina sa optezi pentru perdeaua cu ratuste, imagineaza-ti cum ar arata baia ta cu prosoape galbene si un pres de baie in nuanta asortata...
Daca te doare deja capul, inseamna ca ti-ai gasit singura raspunsul la intrebare...

De asemenea, un lucru important de care trebuie sa tii cont este materialul din care este confectionata perdeaua pentru dus si care este cea mai optima modalitate pentru a o mentine curata. Cele mai multe perdele de acest fel, confectionate din tesatura, pot fi spalate la masina, pentru a preveni aparitia mucegaiului. Nu baga aceste perdele la storcator si nici nu le calca! Le poti usca foarte simplu pur si simplu atarnandu-le din nou de bara de la dus, preferabil intr-o zi insorita, pentru a facilita uscarea lor. Astfel, vei proteja materialul si te vei putea bucura de achizitia ta ani buni de acum incolo.

Unele dintre cele mai cautate modele sunt perdelele din plastic pe care le poti gasi in magazinele de specialitate, cu produse pentru baie, sau in magazinele de mobila. Acestea pot inveseli o camera de baie in culori plictisitoare si, de cele mai multe ori, au modele adecvate, marine, cu pesti, scoici, sau modele florale, care se "rasfata" pe materialul transparent. Iti recomandam sa ai intotdeauna la indemana in baie un spray cu o solutie de curatare care sa impiedice aparitia mucegaiului. Stropeste zilnic materialul, pentru a pastra perdeaua in permanenta curata.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina Dragomir pe 4 Nov 2008, 17:25
    cerere de oferta UNATC I.L.Caragiale

    Buna ziua ! Ma intereseaza cat ar putea costa o perdea de plastic ptr. dus. Astept un raspuns urgent, pentru o eventuala comanda.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod