Perdelele iti transforma locuinta

Peretii goi sau ferestrele neacoperite pot da senzatia de spatiu mai generos, insa perdelele si draperiile sunt cele care fac diferenta intre un spatiu locuit, intim si unul rece, neprimitor.

Peretii goi sau ferestrele neacoperite pot da senzatia de spatiu mai generos, insa perdelele si draperiile sunt cele care fac diferenta intre un spatiu locuit, intim si unul rece, neprimitor.

Multe dintre noi optam pentru jaluzele - sunt moderne si mai usor de intretinut, insa perdelele ofera un aer aparte camerei si sunt, in continuare, la mare cautare. Iata ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi aceste accesorii.

Perdelele intregesc marginea ferestrelor, in timp ce draperiile completeaza decorul incaperii si stabilesc nuanta in functie de care vei realiza design-ul intregii camere.

Unele femei considera ca accesoriile sus-numite reprezinta o sursa inutila de praf. Cu toate acestea, cu putina grija si atentie, pot fi mentinute in perfecta stare.

Ce materiale aleg?

Pe piata, exista o multitudine de modele si, cu siguranta, vei avea de unde alege - de la materialul din care sunt confectionate, pana la pret.

Perdelele din voal (simplu, creponat sau cu broderie) sunt in continuare cautate, desi clientii incep sa opteze din ce in ce mai mult pentru materiale ceva mai sofisticate si texturi fluide, care se potrivesc mai bine design-ului locuintei - organza (simpla, cu diverse culori, modele sau imprimeuri), satin, in.

Pentru draperii, poti opta pentru tafta simpla - poate fi asortata oricarui gen de perdea, tafta cu plus sau imprimata, matasuri, tesaturi de bumbac, in, poliester, vascoza, tesaturi groase, cum ar fi damascul, velurul, catifeaua, brocartul sau stofa de mobilier.

Pentru perdele, este preferabil sa alegi materiale usoare, vaporoase si transparente, cat mai putin sifonabile, pentru a evita efortul de calcare.

Perdelele transparente, insotite de draperii, iti asigura intimitatea de care ai nevoie in propria locuinta si sunt o alegere excelenta in cazul in care vecinii devin din ce in ce mai indiscreti...

Pe langa faptul ca imbraca un perete si schimba in totalitate atmosfera incaperii, acestea atenueaza vederea dinspre exterior spre interior si impiedica lumina sa patrunda in locuinta, in special in cazul camerelor expuse soarelui. Pana acum, sunt mai multe avantaje decat dezavantaje, nu-i asa?...

In cazul in care iti displace sa calci (desi, sa fim serioase, cine scapa de aceasta corvoada?...), recomandam perdelele din voal semi-transparent creponat sau organza, materiale care nu necesita aceasta operatiune consumatoare de timp (si nervi) - sunt usor sifonate si foarte vaporoase. Cererea este din ce in ce mai mare pentru acest tip de material.

Totusi, daca tii neaparat ca perdelele sa arate cat de cat ingrijit si, cel putin, "sa para" ca au fost calcate, iata trucul nostru - dupa spalare, asaza-le la uscat semi-ude. Astfel, greutatea materialului le va "obliga" sa se intinda, iar cutele vor fi, in mare parte, "anihilate".

Care sunt cele mai potrivite culori si modele?

Pentru un plus de luminozitate si "deschidere", alege culori calde sau pastelate, cum ar fi portocaliu, caramiziu, crem, auriu sau verde.

Paleta cromatica trebuie sa fie in completa armonie cu restul elementelor din camera - mobilier, obiecte decorative etc.

Daca preferi sa alegi in primul rand culoarea perdelei, fara sa iei in calcul nuantele celorlalte obiecte din incapere, aplica regula "trei-ului" din design-ul interior - culoarea respectiva trebuie sa se regaseasca in alte trei locuri din camera.

Spre exemplu, daca ai ales o perdea verde deschis, cu irizatii mai inchise, poti alege un covor verde si un platou din ceramica verde sau un alt element decorativ, asezat pe masuta de cafea. Chiar daca obiectele nu vor avea exact aceleasi nuante, culoarea se va regasi in mai multe elemente si echilibrul incaperii va fi restabilit.

In ceea ce priveste modelele disponibile, sunt la moda cele imprimate sau cele cu dungi fine, de alta nuanta, cu aplicatii din perle, margele, paiete sau cu fir metalic (este recomandabil sa alegeti voal sau organza cu fir de plumb, deoarece efectul este si mai spectaculos).

Desi sunt mai pretentioase decat modelele clasice, acestea sunt alegeri excelente pentru interioare decorate modern si sofisticat.

Pentru un living room modern, in care sa te simti... ca acasa, alege modele si materiale adecvate. Pana la urma, aici ne petrecem cea mai mare parte a timpului liber si tot aici ne intalnim cu prietenii si familia, la un pahar de vorba...

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • spinu irina rebeca pe 25 Nov 2011, 20:07
    invechita

    trebuie una noua asta s-a invehit

    1
    0

  • oana adnana carp pe 20 Mar 2008, 09:07
    draperii

    este o perdea din in eleganta si in ton cu stilul wenghe? ce fel de draperie -ca material - se potriveste cu perdeaua din in?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod