Peisajul si formele

Feng Shui-ul peisagistic cuprinde o serie de principii importante referitoare la caracteristicile terenului si ale imprejurimilor casei. In practica, el evalueaza topografia...

Feng Shui-ul peisagistic cuprinde o serie de principii importante referitoare la caracteristicile terenului si ale imprejurimilor casei.

In practica, el evalueaza topografia si furnizeaza sfaturi asupra modului firesc in care pot fi imbunatatite trasaturi favorabile, precum si asupra modului in care cele potential periculoase pot fi diminuate.

Feng Shui-ul peisagistic este infinit mai important decat cel al interioarelor, iar practicantii seriosi ar trebui sa acorde prioritate obtinerii unui Feng Shui ambiental corect, inainte de a se ocupa de interiorul casei.

In mod traditional, Feng Shui-ul peisagistic trateaza despre simbolistica fiintelor celeste: dragonul din est, tigrul din vest, testoasa din nord si fenixul din sud.

In Feng Shui, aceste creaturi mitice sunt, de fapt, forme de relief, iar practica Feng Shui consta in a vedea daca ele sunt sau nu aranjate intr-un mod favorabil pentru casa ta.

Acest lucru este determinat de forma lor, de localizarea uneia in raport cu alta si de calitatea energiilor generate; rasuflarea cosmica a dragonului, chi-ul ceresc, aceasta este cerinta fundamentala pentru un bun Feng Shui.

Referitor la gradina, Feng Shui incepe cu o privire de ansamblu asupra filosofiei care sta in spatele practicii. Peisajul in cadrul careia este situata gradina influenteaza Feng Shui-ul oricarei cladiri pe care aceasta o inconjoara sau cu care se invecineaza.

Acest peisaj poate fi evaluat, analizat si apoi, aplicand principiile Feng Shui, modelat, imbogatit si imbunatatit in scopul imblanzirii energiilor, fapt care genereaza mai mult echilibru si armonie.

Orice imbunatatire a imprejurimilor unei case ori gradini trebuie inceputa cu o analiza generala a locului in sine. Aceasta inseamna sa ne uitam la peisaj, la perspectiva si la inaltimile din jurul parcelei de pamant respective.

Fii atenta la tipurile de priveliste care se afla in fata, in partile laterale si in spatele gradinii si identifica orice formatiune de teren care pare sa ameninte terenul analizat.

Cauta structurile cu aspect ostil, care ar putea trimite energii ucigatoare asupra terenului - acestea trebuie ascunse ori camuflate prin pozitionari strategice ale unor arbori cu coroana inalta.



Aceasta evaluare a peisajului trebuie sa fie cat mai amanuntita si, evident, va ridica probleme total diferite, in functie de mediul in care te afli - urban sau rural. Retine ca, indiferent de situatia in care te afli, topografia este de importanta majora, iar in termeni Feng Shui acest lucru inseamna ca trebuie sa analizezi formele, contururile si inaltimile din imprejurimi.

Astfel, formatiunea de teren care inconjoara o casa si gradina anexa va influenta fluxul de energie. Una dintre cele mai bune trasaturi Feng Shui este spatiul deschis aflat in fata casei - acesta permite acumularea chi-ului benefic.

Total diferit, crestele muntoase inalte au tendinta de a coplesi si ameninta casa, caz grav, in special daca varful are o forma caracteristica elementului Foc sau daca exista proeminente periculoase.

In ceea ce priveste dealurile, cele care au culmi domoale ofera protectie si sprijin.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod