Ornamente naturale de sarbatori

Te-ai saturat sa decorezi camera in care se afla bradul de Craciun in aceleasi culori si cu aceleasi ornamente din fiecare an? Inseamna ca esti pregatita pentru o schimbare...

Te-ai saturat sa decorezi camera in care se afla bradul de Craciun in aceleasi culori si cu aceleasi ornamente din fiecare an? Inseamna ca esti pregatita pentru o schimbare, iar noi iti oferim exact ceea ce cauti: elemente naturale, care accentueaza frumusetea unei sarbatori minunate.

Poti folosi, in acest sens, materiale si obiecte din gradina personala. Sau din spatiul verde aflat in imediata apropiere a locuintei tale. Va fi nevoie de ceva mai multa imaginatie si ingeniozitate pentru a gasi toate "decoratiile" care se ascund aici, pentru ca iarna tinde sa le acopere...



Foarte potrivite pentru crearea unor ornamente naturale sunt frunzele uscate, plantele ornamentale, crengutele acoperite de licheni si conurile de brad. Aranjate cu bun gust si creativitate, vor fi alegerea perfecta.

Pentru un plus de culoare, poti adauga flori a caror "rezistenta" este binecunoscuta: garoafe sau crizanteme, care dau o nota de proaspat aranjamentului. In plus, ornamentul astfel creat are un "aer" natural, o mireasma care aminteste de padure si de gradina plina de flori.
Si unde mai pui ca nu te va costa absolut nimic sa il realizezi!

Poti imbogati acest aranjament cu fructe sau legume in culori atractive. Sau, pentru o imagine si mai putin obisnuita, incearca sa adaugi o vanata pestrita, alaturi de broccoli, a caror prezenta va crea un contrast deosebit.

De asemenea, poti adauga visine, mere galbene sau rosii (traditionale, de altfel, in ceea ce priveste sarbatoarea Craciunului), banane, struguri si pere. Deja ti-e pofta de toate aceste fructe? Inseamna ca ne atingem scopul!

De fiecare data cand folosesti crengute in aranjamentul tau, nu uita sa crestezi in cruce partea din tulpina care va fi pusa in vasul cu apa.
Astfel vei stimula absorbtia de apa a tulpinei si vei prelungi "viata" ornamentului tau...

Este de preferat ca aceste aranjamente, ce vor "trona" pe masa de Craciun, sa nu fie foarte inalte, pentru a nu incomoda privirea mesenilor. Daca este totusi un aranjament la care nu vrei sa renunti, desi este foarte inalt - tocmai pentru ca ai muncit foarte mult la el si iti place cum a iesit - il poti aseza pe o masuta aflata in apropiere, in camera.

Astfel va putea fi admirat in continuare de invitatii tai, iar acestia isi vor putea desfasura mai departe discutia, nestingheriti...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod