Organizeaza-ti casa!

Dezorganizarea este o problema foarte stresanta ce poate cauza dureri de cap, epuizare, confuzie si boli cardiace, potrivit examiner.co. Iti afecteaza viata personala, dar si pe cea sociala sau profesionala.
Dezorganizarea este o problema foarte stresanta ce poate cauza dureri de cap, epuizare, confuzie si boli cardiace, potrivit examiner.com. Iti afecteaza viata personala, dar si pe cea sociala sau profesionala.

Din fericire, poti corecta aceasta problema, daca reusesti sa iti descoperi punctele slabe. Evident, totul porneste de acasa.

Daca locuinta ta arata ca un camp de lupta, nu te poti astepta sa ai in rest o viata organizata. Iata cum poti scapa de dezordinea de acasa, care iti consuma zilnic energia:   

Scapa de lucrurile inutile


Trebuie sa incepi curatenia luand fiecare dulap si raft la "puricat". Regula principala pentru a face ordine in casa si a scapa de lucrurile inutile este sa iei fiecare lucru in parte si sa te intrebi daca l-ai folosit in ultimul an, fie ca este vorba de haine, pantofi sau diverse obiecte.

Cei mai multi dintre noi strangem in casa tot felul de lucruri, gandindu-ne ca la un moment dat poate ca vor fi folositoare.
Dar de cele mai multe ori nu le folosim si nu facem altceva decat sa ne aglomeram casa cu ele, ceea ce, indirect, ne streseaza. Aminteste-ti cat de tare te enervezi cand nu gasesti ceva si iti ies in cale o multime de obiecte inutile, pe care nici nu stiai ca le ai.

Toate la fel, intr-un singur loc


Cand esti foarte grabita si ai nevoie de un lucru, ar fi ideal sa stii de unde il poti lua. De aceea, organizeaza lucrurile care fac parte din aceeasi categorie intr-un singur raft.

De exemplu, poti avea un raft pentru medicamente, bandaje, trusa de prim ajutor etc., un raft pentru obiecte care tin de tehnologie - incarcatoare pentru telefoane mobile, incarcator pentru aparat foto, baterii, CD-uri etc., unul pentru produse cosmetice si lista poate continua.

Dar secretul este sa pui la loc fiecare obiect, dupa ce il folosesti.
Daca le amesteci, haosul pune iarasi stapanire. Si nu uita ca totul tine de obisnuinta. Daca pui obiectele la locul lor de cateva ori, te vei obisnui sa faci asta tot timpul.


Cutiile pentru depozitare, foarte utile


Chiar si dupa ce alegi pentru majoritatea obiectelor cate un loc, raman unele pe care nu le folosesti decat foarte rar. Aici te ajuta cutiile pentru depozitare. Alege-le pe cele transparente care iti permit sa vezi ce se afla in interior, astfel incat sa gasesti mai usor un obiect, cand este necesar.

Pune-le pe acestea transparente in spatiile de depozitare (balcon, debarale, rafturi etc.), iar pentru zonele expuse, in care nu poti lasa o cutie transparenta plina cu tot felul de lucruri, alege-le pe cele decorative. Exista o varietate larga de cutii pentru depozitare din carton, fibre impletite,  plastic, piele sau imitatie de piele care pot fi functionale si decorative in acelasi timp.


Cutiile masive pentru depozitare, care pot fi puse sub pat, sunt o alta metoda de a organiza eficient obiectele voluminoase din casa ta.

Program zilnic de curatenie


Faci curatenie in weekend? Desi aparent este o idee buna, pentru ca numai in weekend ai timpul necesar sa te ocupi de toate, este de fapt o strategie gresita. Poti face ceva mai bun cu zilele tale libere.

Pe parcursul saptamanii vei fi tentata sa lasi multe lucruri aruncate prin casa, la voia intamplarii, gandindu-te ca oricum faci curat in weekend. Secretul este sa mentii ordinea. Iar pentru ca hainele sunt adesea vinovate pentru dezordinea din casa, cu ele ar trebui sa incepi. Pune fiecare lucru la loc dupa ce l-ai scos din dulap, iar pe cele murdare du-le la cosul de rufe, imediat ce le-ai dat jos.

Nu pleca din camera cu mana goala


Nu pleca niciodata cu mana goala dintr-o camera. Acesta este un truc care te ajuta sa mentii ordinea chiar fara sa iti dai seama.
De exemplu, cand pleci din sufragerie, ia papucii de casa pe care i-ai lasat in mijlocul camerei cu o seara inainte si pune-i la locul lor.


Astfel pui toate lucrurile in ordine, dar fara sa iti irosesti timpul. Invata-i pe toti cei care locuiesc cu tine sa faca acelasi lucru.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ada pe 14 Iul 2010, 20:09
    O data ce iti intra in reflex...

    E greu sa fi organizat. Dar nici un lucru usor nu aduce satisfactii. Inainte sa te gandesti la organizare, trebuie, cum spuneti si voi, sa scapam de lucrurile vechi. Donam si reciclam. Apoi vine partea frumoasa a lucrurilor: organizarea vietii si a spatiului. Si eu am vorbit despre organizare aici: http://cutepole.com/?p=354

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod