Oglinzile, artificiu pentru spatiu si lumina

Oglinzile pot transforma complet aspectul unei incaperi, oferind senzatia de luminozitate si de spatiu mai generos. Utilizarea oglinzilor in diferite incaperi ale casei poate fi un detaliu decorativ extraordinar...

Oglinzile pot transforma complet aspectul unei incaperi, oferind senzatia de luminozitate si de spatiu mai generos. Utilizarea oglinzilor in diferite incaperi ale casei poate fi un detaliu decorativ extraordinar, in special daca dimensiunile apartamentului tau nu sunt dintre cele mai spectaculoase.

In plus, adesea este mai usor sa gasesti o oglinda potrivita decat o opera de arta adecvata, care sa faca dreptate camerelor...

Se spune ca oglinda nu te minte atunci cand iti arata imaginea reflectata. Poate tocmai de aceea ar fi mult mai simplu sa folosesti acest lucru in avantajul tau. Spre exemplu, oglinda poate fi foarte buna pentru sanatatea ta. Te mira acest lucru si te intrebi cum este posibil asa ceva, nu?

Ei bine, asaza o oglinda in care iti poti vedea imaginea in marime naturala, in momentul in care iesi din cada sau din cabina de dus.

Daca nici acest lucru nu te incurajeaza sa ai mai multa grija de aspectul tau fizic, sa tii o dieta sau sa incepi un program de fitness, atunci nu stiu ce altceva ar putea-o face...

Un perete acoperit in intregime de o oglinda va "mari" si mai mult camera, cel putin la nivel optic, si ii va adauga un plus de stralucire. Exista insa si aspecte negative ale acestei idei. Rolul oglinzii este acela de a reflecta ceea ce se afla in fata ei, asa ca ai grija unde anume o amplasezi si ce anume va reflecta oglinda ta...

O oglinda asezata pe peretele salii de mese este un detaliu extraordinar, atata vreme cat nu se va vedea in ea imaginea vaselor murdare din bucataria invecinata.

O oglinda amplasata pe hol pare sa ofere spatiului profunzime si dimensiunile generoase care ii lipseau pana acum, insa ideea este cu totul inutila si neplacuta daca oglinda este asezata in fata usii de la baie, sa spunem...



Una dintre marile calitati ale oglinzilor este aceea ca reflecta si "imprastie" lumina in camera si aduc mai multa luminozitate colturilor intunecate. "Fasii" taiate de oglinda, amplasate una langa alta, ofera un efect festiv incaperii, in timp ce obiectele care se reflecta in aceste bucati de sticla par sa danseze in feluri interesante, asemenea imaginilor vazute printr-un caleidoscop.

O colectie de oglinzi de mici dimensiuni poate deveni punctul focal al unei camere. Cu siguranta, va atrage atentia vizitatorilor, iar privirile se vor opri asupra peretelui respectiv. Aceste oglinzi pot fi de forme si marimi diferite. Daca sunt inramate, ramele pot avea anumite teme, cum ar fi stelele, luna si soarele.

Ramele de forme diferite, dar toate din argint, sau cele din lemn, de diferite dimensiuni, pot reprezenta o alta tema unificatoare a colectiei tale de pe perete.

Cine stie, aceasta idee se poate transforma chiar intr-un hobby...

O oglinda peste o alta oglinda amplasata in baie aduce inovatie si un plus de creativitate clasicei oglinzi asezate deasupra chiuvetei.

Unele persoane cred ca oglinzile "colorate cu bronz" au calitati "magice". Adevarul este insa ca nuanta bronzului face ca imaginea reflectata sa fie mai atragatoare - reflexia cuiva intr-o oglinda de acest tip infatiseaza o persoana mult mai tanara si cu un aspect mai sanatos...

Cum curatam oglinzile?

Poti evita innegrirea sau deteriorarea oglinzilor la margini prin modul in care folosesti solutia pentru curatat - intotdeauna sprayaza solutia speciala pentru sticla in centrul oglinzii, dupa care stergi cu o carpa curata, cu mare grija, spre margini sau laterale.


Niciodata nu lasa solutia sa se scurga pe margini, deoarece o mare parte dintre aceste solutii (inclusiv inalbitorul si amoniacul) oxideaza argintul si il innegresc. De asemenea, stratul de argint de pe spatele oglinzii (cel "responsabil" cu reflexia), poate deveni astfel casant si pana la urma incepe sa cada, sub forma unor fulgi de zapada.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod