Obiecte folosite ca remedii in Fengshui traditional

Dupa intocmirea unei expertize Fengshui, consultantul/a va recomanda o serie de remedii care vor fi aplicate pentru a imbunatati situatia existenta in acea casa...
Dupa intocmirea unei expertize Fengshui, consultantul/a va recomanda o serie de remedii care vor fi aplicate pentru a imbunatati situatia existenta in acea casa si pentru a spori influenta energiilor pozitive (care pot aduce fericire in dragoste, prosperitate si sanatate).

Pe langa recomandarile de a folosi anumite camere si a nu le folosi pe altele sau de a evita unele zone dintr-o incapere, ca remedii se mai folosesc o serie de obiecte.

Intr-un articol anterior am vorbit despre unul din cele mai cunoscute obiecte asociate in general cu Fengshui: clopoteii de vant. Acestia sunt folositi pentru a linisti o energie negativa care ne poate cauza o serie intreaga de probleme, transformandu-ne in primul rand personalitatea si "ajutandu-ne" sa devenim despotici.
Localizarea acestei energii negative se poate face doar dupa intocmirea unei scheme energetice a casei, folosind, de exemplu, indicatiile din Scoala Fei Xing (Stelele Zburatoare).

Desigur, exista si posibilitatea ca acele persoane care doresc sa aplice singure remedii Fengshui sa cumpere carti despre acest vast domeniu si sa apeleze la scolile mai simple, care folosesc un octogon aplicat deasupra planului casei, fara a tine seama de orientarea spatio-temporala a cladirii.

Conform indicatiilor acelor scoli, toate persoanele isi vor plasa in locul de langa usa de la intrare un acvariu cu pesti pentru a-si activa cariera sau 9 lumanari rosii in zona opusa usii pentru a-si spori faima. Cum aceste articole nu se refera la acest tip de scoli, nu pot indica plasarea obiectelor folosite ca remedii decat in urma unei expertize realizate conform celor expuse in cele doua articole anterioare (referitoare la modul in care se executa o experitza Fenghsui traditional).


Un alt obiect folosit pentru activarea unor energii bune este, de exemplu, bambusul care creste in apa. Acesta poate spori puterea energiilor creativitatii si intelepciunii. De asemenea, pentru activarea energiei creativitatii, care poate aduce succes celor care doresc sa devina scriitori, artisti sau chiar profesori, se poate folosi un asa-numit "turn academic", care reprezinta o cladire inalta, formata din mai multe caturi cu acoperis in stilul traditional chinezesc. Desigur, dimensiunile acestui turn sunt mici, pentru a putea fi pus pe un birou care se afla in zona in care se manifesta aceasta energie.

O energie negativa care poate cauza boli (mai ales pentru organele din cavitatea abdominala) poate fi contracarata cu ajutorul unui fruct exotic denumit calabash.
Acesta are o forma specifica si poate fi gasit in magazinele specializate in vanzarea de obiecte Fengshui. Am reusit sa gasesc chiar si la noi acest fruct (la parterul magazinului Unirea, la un mic stand pe laterala interioara a magazinului); din pacate nu in varianta originala (fructul uscat), ci din metal.

Lingourile mici din metal auriu sunt folosite pentru a activa puterea unor energii care apartin elementului metal. Aceste lingouri se folosesc in numar de sase sau sapte si se vor plasa de asemenea in zonele indicate de o expertiza Fengshui traditional. In acelasi scop se pot folosi si alte obiecte din metal auriu, cum ar fi monezile chinezesti gaurite in mijloc, care pot fi gasite si in magazinele de la noi (Magazinul Unirea sau in cadrul expozitiilor organizate la Sala Dalles cu ocazia unor sarbatori speciale - Paste, 8 martie, Craciun, etc.).


Obiectul sau elementul?
Este bine sa notam faptul ca nu obiectul in sine este important, ci tipul de energie pe care il reprezinta. Ma refer aici la cele cinci faze de transformare a energiei denumite mai pe scurt cele cinci elemente.

De asemenea, remediile mai au legatura si cu anumite trigrame sau hexagrame folosite in divinatia Yi Jing, avandu-si originea in aceasta stiinta si in corelarile facute de maestrii chinezi intre trigrame/hexagrame si energiile din natura.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod