Obiecte din sticla pentru casa ta

Intrand intr-un magazin specializat in amenajari interioare, privirile iti sunt atrase de mai multe obiecte de decor (sticla, ceramica,fier forjat). Dilema ta este care din acestea se potrivesc...

Intrand intr-un magazin specializat in amenajari interioare, privirile iti sunt atrase de mai multe obiecte de decor (sticla, ceramica, fier forjat). Dilema ta este care din acestea se potrivesc in casa ta sau a prietenului caruia vrei sa il faci cadou. Iti prezentam un ghid orientativ al alegerii acestor obiecte, stabilit de Luciana Toma, designer de interior.

Cum si de ce alegem un obiect sau altul?

In primul rand trebuie sa stii exact de ce cumperi acel obiect: este un cadou sau un obiect ce iti va completa ambianta camerei tale?

Daca este vorba de un cadou, ne gandim la ce anume i-ar face placere persoanei careia ii este destinat si in nici un caz nu pornim de la ideea ca un cadou ramane un simplu gest, si, de iti place sau nu, esti obligat sa il primesti. Daca vrei ca persoana respectiva sa ramana cu o amintire placuta de la tine atunci alege ceva care sa fie pe gustul si preferintele sale.
Ii place sticla? Alege un obiect de sticla.

Ce forma? Ce culoare? Ce decor? Iata intrebarile pe care trebuie sa ti le pui in momentul alegerii.

Tine de tine sa cunosti caracterul si preferintele persoanei respective. Sa ne gandim la un obiect ce ar completa un loc bine definit dintr-un spatiu: o fructiera, un platou, un set de pahare, o vaza. Cadou sau nu, in alegerea obiectului se va tine cont de preferintele in domeniul culorilor, de linie, de tinuta, si mai ales de decor. Ca ultima "moda" in domeniu se prefera sticla decorata manual.

Este primavara si se poarta florile: de la imprimeul draperiilor, tapiseriei, la decorul de pe vasele de sticla, fie ele platouri, candele, pahare, fructiere, vaze.

Flori cat mai colorate, vesele, diverse, ce iti bucura privirea si sufletul.

Obiectele de ceramica, cum avem in imagine (cuburi de ceramica pictata manual avand functia de suport de lumanare), bolurile sau alte forme din sticla, toate decorate intr-o maniera simpla, iti pot aduce parfumul si veselia florilor in casa.
Va trebui insa sa ai in vedere si locul unde va fi amplasat acest obiect. El trebuie sa intre in armonia camerei tale sau a persoanei careia ii este destinat.

Alege sticla daca in casa mai ai obiecte de sticla sau daca ea exista deja in incapare ca obiect sau accesoriu la mobilier. Dar asta nu este o regula; sticla poate sta foarte bine langa un vas ceramic, cutie metalica sau obiecte de lemn atata timp cat ele se armonizeaza prin culoare, decor sau prin linia formei.

Culoarea este un factor esential in alegerea unui obiect sau altul. Vom fi atenti ca, eventual, culorile ce domina spatiul unde va fi asezat obiectul sa se regaseasca pe acesta. Intr-un fel sau altul, va trebui sa tii cont de tine si de ce anume ai nevoie pentru a-ti crea atmosfera in care sa te simti ca "acasa".

Un alt obiect de decor

Sa luam ca exemplu paharul din imagine - a fost gandit ca element de decor in amenajarea unei mese festive pentru o nunta. Tinerii miri s-au gandit sa ofere un cadou fiecarei persoane care i-a onorat cu prezenta si astfel s-au gandit sa realizeze aceste pahare cu medalion in care apar numele lor...

Un gest... Si tot ca un gest, pot aparea candele de ceramica, pictate manual cu teme diverse care sa se armonizeze cu imaginea totala a ansamblului, in dreptul fiecarui oaspete.

Un asemenea gest poate fi o amintire placuta pentru toata viata.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod