O camera cu personalitate...

Poate cel mai placut lucru la decorarea de interior o reprezinta faptul ca pui suflet si ceva din propria personalitate in proiectul pe care il intreprinzi.

Poate cel mai placut lucru la decorarea de interior o reprezinta faptul ca pui suflet si ceva din propria personalitate in proiectul pe care il intreprinzi. Este foarte important sa poti veni acasa si sa te relaxezi intr-un spatiu care sa te reprezinte si care sa transmita ceva despre felul tau de a fi.

Nu iti va fi greu sa aduci o nota personalizata incaperilor locuintei tale, iar apartamentul se va transforma cu adevart in caminul visat.

1. Foloseste-te de o colectie de obiecte de arta drept punctul focal (sau de interes) al incaperii. Colectioneaza obiecte care au o semnificatie aparte pentru tine, cum ar fi papusi, machete de avioane sau de masini, stilouri, instrumente muzicale sau palarii.

Acestea pot deveni tema incaperii respective. Alege culori, modele si tesaturi care sa scoata si mai mult in evidenta colectiile dragi sufletului tau.

2. Alege o singura piesa antica, ce urmeaza sa capteze intreaga atentie atunci cand patrunzi in camera. Colectioneaza obiecte care sa sustina aceasta tema, aranjeaza mobilierul in functie de acestea, iar obiectele de iluminat trebuie sa fie directionate in asa fel incat sa sublinieze si mai mult valoarea acestei piese speciale.

3. Alege o tema a incaperii. Te poti axa pe diferite domenii sau aspecte: industrial, floral, o tema luminoasa si indrazneata sau care sa iti lase impresia de calm si liniste, corespunzatoare functionalitatii pe care vrei sa o aiba camera respectiva.

Colectioneaza obiecte care sa aduca mai multa forta camerei si decoreaza intreaga incapere in jurul acestora.

4. Daca ai fost intr-o excursie minunata, care te-a marcat si ti-a placut foarte mult, cumpara suveniruri care sa iti aminteasca de locurile pe care le-ai vizitat. Cand vei intra in camera, acestea iti vor crea senzatia ca inca mai esti pe plaiurile straine de casa ta...

Culorile adecvat alese vor reimprospata aceasta tema, iar tablourile de pe pereti si tesaturile destinate canapelei si scaunelor vor accentua ideea de vacanta si relaxare.

5. Alege culorile preferate pentru decorarea locuintei. Alege nuante asemanatoare pentru mobila, pereti si garnituri.



6. Creeaza obiecte de arta personalizate. Acestea reprezinta cel mai clar semn ca incaperea reflecta preferintele si gusturile persoanei care locuieste in aceasta casa.

7. Fotografiile de familie, inramate in culori cat mai vii si in ton cu restul elementelor de mobilier, vor da un plus de personalitate apartamentului tau. Aranjeaza-le pe peretele cu biblioteca sau pe cel asupra caruia iti "cade" in primul rand privirea, pentru a atrage si mai mult atentia asupra "galeriei" tale.

Daca ai suficiente imagini cu cei dragi, ar fi frumos si interesant sa le asezi si pe marginea ferestrelor.

Ponturi:

Alege paleta cromatica sau tema incaperii inainte de a te apuca de decorare.
Aduna toate obiectele pe care vrei sa le "raspandesti" in camera si fa-ti planuri mai departe, pentru organizarea lor.
Incepe proiectul avand rezultatul final in minte.
Rezista tentatiei de a adauga orice alt obiect sau lucru care nu vine in sprijinul temei initial alese.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod