Nu neglija fierul forjat in gospodarie

Vom vorbi de aceasta data despre fierul forjat ca material folosit inexecutia mobilierului de gradina, terase si chiar a mobilierului dincasele noastre.
Vom vorbi de aceasta data despre fierul forjat ca material folosit in executia mobilierului de gradina, terase si chiar a mobilierului din casele noastre. Fierul nu este un material nou in constructia pieselor de mobilier, el si lemnul putand fi considerate poate cele mai vechi materiale de constructie.

Folosit in special in constructia portilor si a gardurilor ce inconjurau domeniile si curtile nobile, fierul forjat este considerat astazi unul din cele mai la "moda" materiale de constructie, cel mai adesea facand parte din piesele de mobilier din camera de zi, bucatarie, dormitoare si in special in gradine si terase.

In cele mai diverse combinatii (cu lemnul, sticla, ceramica, piatra,plasa de rachita sar ratan, etc.), fierul forjat se regaseste aproape cu siguranta, macar intr-un obiect de decor, in casele noastre. Il gasim ca facand parte atat dintr-un ambient modern cat si dintr-unul rustic,stand la fel de bine langa o canapea cu design contemporan ca si langa o piesa de mobila veche.

De o tinuta eleganta, uneori sobra, alteori cu o linie voluptoasa plina de curbe si ornamente diverse, avand calitatea de a se putea foarte usor modela, fierul forjat a fost astfel un bun material pentru imaginatia bogata a designerilor.

Tinand poate seama doar de imaginea lui "rece", acestia au incercat sa faca ca prin alaturarea de materiale textile sau prin combinatia cu lemnul sau plasa de rachita (sau alte combinatii de materiale plastice)sa creeze o armonie cu elementele din jurul lui (alte piese de mobilier,elemente de arhitectura, materiale textile etc).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod