Nu amesteca niciodată aceste produse de curățenie! Sunt foarte periculoase

Găsești pe Internet o mulțime de rețete miraculoase pentru a obține soluții de curățat care promit să elimine toată murdăria în câteva secunde.
Dacă unele dintre ele sunt sigure și eficiente, altele pot fi de-a dreptul periculoase nu doar pentru obiectele pe care le cureți, ci mai ales pentru sănătatea ta. Iată câteva produse de curățenie pe care să nu le combini niciodată, pentru că pot deveni toxice:

Clor și amoniac

Aceste două substanțe combinate produc un gaz toxic numit cloramină. Inhalarea acestui gaz provoacă simptome precum dureri în piept, respirație dificilă și arsuri la nivelul mucoasei nazale. 

Soluțiile pentru desfundat chiuveta

Nu ar trebui să combini niciodată două produse diferite pentru desfundat chiuveta. Astfel de produse conțin substanțe puternice și periculoase, precum soda caustică, iar combinarea lor ar putea să producă chiar și o explozie.
Folosește un singur tip de produs și respectă cu exactitate recomandările de pe ambalaj. Dacă nu funcționează, nu folosi un alt produs, ci cheamă un instalator.

Bicarbonat de sodiu și oțet

Chiar dacă aceste două ingrediente sunt de nelipsit din orice bucătărie și ambele sunt foarte utile pentru curățenie, nu ar trebui să încerci rețetele de produse pentru curățenie care îți recomandă să le combini. "Bicarbonatul de sodiu este o bază, iar oțetul este acid. Atunci când le combini, tot ceea ce obții este apă și acetat de sodiu.
Dar mai mult apă", declară pentru goodhousekeeping.com Nancy Bock, specialist în cadrul Institutului American pentru Curățenie. În plus, oțetul face ca bicarbonatul de sodiu să formeze o spumă, iar dacă sunt amestecate într-un recipient închis, amestecul poate exploda.

Apă oxigenată și oțet

Poate ai auzit că ar trebui să pulverizezi alternativ pe blatul din bucătărie apă oxigenată și oțet și să ștergi suprafața între pulverizări. Experții sunt de părere că această procedură este sigură, dar nu ar trebui să amesteci cele două ingrediente într-un recipent.
Combinarea lor produce acid peracetic, care poate fi toxic și ar putea irita pielea, ochii și sistemul respirator.

Clor și oțet

O astfel de combinație ar putea părea un dezinfectant puternic, dar cele două ingrediente nu ar trebui combinate niciodată. Împreună produc clor sub formă gazoasă care, chiar și în cele mai mici cantități, provoacă tuse, probleme respiratorii, arsuri la nivelul ochilor și gâtului.

Clor și alcool sanitar

În mod sigur ai auzit de cloroform. Acest amestec de substanțe produce o substanță asemănătoare, care este toxică și iritantă.
O regulă esențială este aceea de a nu combina niciodată soluțiile de curățenie pe bază de clor cu altceva în afară de apă. Chiar și produsele pentru curățarea toaletei pot conține ingrediente precum acizi sau amoniu, astfel că nu trebuie folosite împreună cu cele care conțin clor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod