Muşchi de porc la wok cu legume şi sos dulce-acrişor


Este un preparat cu un gust mai neobişnuit, uşor dulceag, dar şi acrişor care merge de minune cu o salată verde sau o garnitură de orez cu bob lung şi curry. Ingredientele sunt simple şi se prepară rapid.

Este un preparat cu un gust mai neobişnuit, uşor dulceag, dar şi acrişor care merge de minune cu o salată verde sau o garnitură de orez cu bob lung şi curry. Ingredientele sunt simple şi se prepară rapid.

 

Ingrediente:


- 500 grame de muşchi de porc;
- 1 ardei gras verde;
- 2 morcovi potriviţi;
- 1 borcan de sos dulce-acrişor Uncle Ben´s (sau alt sos asemănător);
- sare;
- piper;
- 1 ardei iute;
- 2 căţei de usturoi;
- ulei de măsline;
- oţet.

Mod de preparare:


1. Carnea se taie în fâşii subţiri şi se pune într-un castron. Se pun câteva linguri de ulei de măsline şi de oţet (proporţia este de patru linguri de ulei la o lingură de oţet, sare, piper, ardeiul iute tocat mărunt şi usturoiul).

Se lasă aproximativ o oră în frigider.
2. Legumele se taie beţişoare de 5-6 centimetri lungime.
3. Wok-ul se încinge şi se pune carnea la prăjit. Se întoarce din 2 în 2 minute, având grijă să nu se ardă. Când este aproape făcută, se scoate pe o farfurie şi se pun legumele la călit timp de 5 minute. După aceea se adaugă carnea şi sosul şi se mai fierb împreună timp de 10 minute sau până când sosul scade la jumătate.
4. Se lasă 15 minute la răcit şi se serveşte cu salată verde sau garnitură de orez.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod