Mobileaza-n forme simple

Salonul international de mobila de la Milano a aratat ca una dintre principalele caracteristici ale noilor tendinte este geometrizarea spatiului.
Salonul international de mobila de la Milano a aratat ca una dintre principalele caracteristici ale noilor tendinte este geometrizarea spatiului. Fie ca este vorba despre patrat, dreptunghi sau triunghi, formele simple inseamna eleganta.  

Un lucru important de care trebuie sa tii cont este numarul de elemente pe care le folosesti: daca sunt prea multe, aspectul grafic isi pierde claritatea si risca sa devina o alaturare obisnuita de obiecte, fara vreo intentie artistica. Designerii folosesc cu precadere combinatii de trei sau cinci elemente.

Prin urmare, trebuie sa stii de la bun inceput ce anume si cu ce vrei sa combini.
Foarte important: ai nevoie de un element care sa iasa in evidenta, sa devina motivul pentru care faci acest intreg aranjament.

Corpuri modulare, versatile


Compozitiile geometrice se pot regasi atat la nivelul unui corp de mobilier, cum ar fi biblioteca, masa ori canapeaua, cat si la nivelul intregului spatiu, unde poti combina mai multe elemente in cadrul unei zone sau mai multe zone intr-un ansamblu general.

Sunt la moda modulele. Fie corpuri de biblioteca, fie canapele sau mese, toate sunt modulare, putand fi combinate in numeroase variante, dupa spatiu si dispozitie.
Poti opta pentru culori, texturi sau materiale diferite, important fiind doar ca rezultatul sa te reprezinte.

Mobila, ca un lego


Poti combina si recombina, la nesfarsit, in zeci de feluri, pentru a obtine zeci de solutii de amenajare.
Cateva obiecte de mobilier, putina imaginatie si amenajarea casei tale devine o joaca de copil. Este un bun remediu pentru rutina si monotonie si reprezinta stilul de viata activ si trepidant, deschis continuu catre noi experiente.

Eleganta este data de forme simple


Compunerea spatiului in diverse combinatii este extrem de importanta intr-o amenajare moderna, minimalista, unde rafinamentul si eleganta stilului sunt redate tocmai prin aceste compozitii.

Eleganta este data de formele simple, asa ca incearca sa inscrii compozitia in contururi regulate: patrate, dreptunghiuri sau cercuri.
Vei crea impresia de spatiu aerisit si foarte ordonat, aspect esential mai ales intr-o camera de dimensiuni reduse.

Foto: Lago
Un articol realizat de Sabina Nicolae
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • onutta21 pe 11 Oct 2011, 21:21
    ....

    multumim de sfaturi, si noi vrem sa schimbam mobila din apt acum de sarbatori si m ati dat niste ideei super

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod