Mic dejun de post cu avocado

Mic dejun de post, gata în 5 minute. Cele mai bune reţete cu avocado

Dacă vrei un mic dejun de post poţi să apelezi cu încredere la avocado. Înlocuieşte untul şi este foarte versatil, astfel că nu te poţi plictisi de el. Vezi cele mai bune reţete cu avocado!
În cazul în care nu eşti foarte obişnuită cu avocado, dar îţi place să-l consumi îţi oferim câteva sugestii ca să-ţi prepari un mic dejun de post, gata în 5 minute. Acum, în perioada postului poţi să foloseşti cu încredere avocado, deoarece el furnizează corpului nutrienţi esenţiali.

Avocado conţine o cantitate însemnată de grăsimi mononesaturate, adică acele grăsimi sănătoase care sunt importante pentru sănătatea noastră. Aceste grăsimi, alături de o mulţime de alţi nutrienţi esenţiali care se regăsesc în avocado (fibre, proteine, vitaminele E, B6, C, K, magneziu, potasiu, acid folic şi luteină), nu numai că sunt utile atunci când ţi-ai propus să slăbeşti, dar sunt recunoscute şi pentru faptul că: protejează inima şi creierul de boli grave, scad colesterolul “rău”, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, reglează tensiunea arterială, protejează sănătatea dinţilor, scad nivelul trigliceridelor, protejează ficatul, protejează prostata, ajută la menţinerea unui nivel optim al glicemiei, hidratează tenul şi previn apariţia ridurilor.

Iată o mulţime de motive ca să incluzi avocado în alimentaţia ta.
Cum să faci un mic dejun de post în 5 minute, folosind ca ingredient de bază avocado bine copt:

1.Avocado toast sau pâine din făină integrală prăjită cu felii de avocado

Stropeşte feliile de avocado cu puţină lămâie şi presară fulgi de ardei iute sau piper. Poţi consuma acest toast cu câteva măsline kalamata, felii de roşii, felii de tofu şi ardei roşu. Astfel vei avea un aport de carbohidraţi din pâinea integrală, proteine din avocado şi tofu, grăsimi sănătoase din avocado şi măsline, precum şi fibre care ajută la digestie.


2. Hummus cu avocado

Delicioasa pastă de năut poate să fie amestecată cu avocado pisat bine cu furculiţa şi se transformă într-o pastă hrănitoare, potrivită pentru un mic dejun de post. Fie o consumi alături de legume crude (morcovi, ţelină apio, ardei, castraveţi), fie pe pâine integrală prăjită.



3. Salată cu avocado

Poţi să foloseşti câteva roşii cherry, boabe de fasole/năut/linte din conservă, pătrunjel proaspăt, porumb fiert, foarte puţină ceapă roşie pe care să le amesteci cu o jumătate de avocado tăiat cubuleţe. Stropeşte salată cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, puţină sare şi piper pentru a obţine o salată delicioasă şi hrănitoare.

 

4. Smoothie cu avocado

Smoothie cu avocado

Dacă vrei un mic dejun light îţi recomandăm să încerci un smoothie cu avocado. Mixează în blender o jumătate de avocado bine copt cu un pumn de frunze de spanac, 1 lingură cu fulgi de ovăz, o felie de ananas proaspăt/mango/clementine şi apă/lapte vegetal.

Vei obţine un smoothie hrănitor şi care oferă organismului nutrienţii de care are nevoie. Dacă preferi poţi să adaugi şi o linguriţă cu pudră de cacao. Este un mic dejun ideal pentru persoanele care preferă ceva dulce dimineaţa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod