Masa de Paşte: 5 idei ca să pregăteşti un picnic perfect. Descoperă-le!

De Paşte, dacă vremea este însorită şi plăcută, picnicul este probabil cel mai relaxant mod de a petrece timpul. Iar ca totul să fie perfect şi nu existe niciun motiv de stres, este indicat să plănuieşti totul cu grijă.
De Paşte, dacă vremea este însorită şi plăcută, picnicul este probabil cel mai relaxant mod de a petrece timpul. Iar ca totul să fie perfect şi nu existe niciun motiv de stres, este indicat să plănuieşti totul cu grijă.

Iată câteva idei ca să pregăteşti un picnic:

Locul potrivit


Cel mai important pas în pregătirea unui picnic reuşit este alegerea locului potrivit. Dacă vrei să te relaxezi şi nu-ţi place agitaţia, este indicat să eviţi zonele foarte aglomerate pentru picnic, unde de obicei merge toată lumea, iar de Paşte probabil că va fi foarte aglomerat.
Câţiva kilometri în plus parcurşi, mai departe de locurile clasice, ar putea să-ţi ofere liniştea la care visezi.

Dar nu uita că proaspăta "lege a picniculu" îţi permite să te relaxezi cu o masă în aer liber numai în locurile special amenajate, altfel rişti să plăteşti o amendă cuprinsă între 100 şi 50.000 de lei.

Pături izolatoare


Comoditatea este esenţială, chiar şi la picnic. Foloseşte o pătură izolatoare, care să te protejează de frig dacă pământul este rece. Dacă nu eşti adepta statului pe jos, deşi cam la asta se reduce un picnic "autentic", alege o masă şi scaune pliante, care pot fi transportate uşor.

Pregăteşte de acasă


Nu lăsa feliatul şi tăiatul alimentelor pentru la "faţa locului". Cu siguranţă le poţi face mai uşor acasă.
Spală fructele, legumele, taie-le dacă este necesar şi aşază-le în caserole.

Igiena este obligatorie!


Dacă ai de gând să prepari un grătar, este foarte important să păstrezi toate normele de igienă când vine vorba de carnea crudă. Pentru că simpla atingere a cărnii nepreparate de alte alimente sau vase te poate infecta cu toxoplasma sau bacterii care îţi pot produce intoxicaţii alimentare, trebuie să o pui în caserole inchise ermetic. Spală-te pe mâini după ce o atingi şi nu folosi acelaşi vas pentru a o pune după ce a fost preparată.

Tot ce îţi trebuie


Pe lângă meniul stabilit, este necesar să ai la tine toate ustensilele necesare. Iată câteva obiecte care nu trebuie să lipsească de pe lista ta:

  • pătură,
  • faţă de masă,
  • farfurii, pahare, furculiţe, linguri, cuţite de unică folosinţă,
  • şerveţele,
  • scobitori,
  • sare şi piper,
  • termos,
  • geantă termoizolatoare pentru alimente uşor perisabile şi băuturi
  • sac pentru gunoi,
  • soluţie antibacteriană pentru mâini,
  • apă.

Nu lăsa nimic în urmă! Foloseşte sacul de gunoi pentru a aduna toate resturile şi deşeurile, pe care să le arunci în locurile special amenajate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod