Mansarda, locul ideal din casa ta

In trecut, exista un spatiu din locuinta care ramanea nefolosit. Fie ca avea simplul rol de a depozita lucrurile care nu mai serveau in casa, fie ca era, pur si simplu, gol, mansarda...
In trecut, exista un spatiu din locuinta care ramanea nefolosit. Fie ca avea simplul rol de a depozita lucrurile care nu mai serveau in casa, fie ca era, pur si simplu, gol, mansarda nu prezenta acelasi interes ca si celelalte camere din locuinta. Acum, cand exista atatea idei si cand paleta de oferte este foarte variata, mansarda si-a castigat un loc fruntas in preferintele oamenilor.

La inceput, acest tip de spatiu se gasea numai la case, acum, oamenii inventivi au inceput sa le construiasca si la bloc si fac bani frumosi din acest lucru. Iata cateva idei care sa te ajute in amenajarea unui astfel de spatiu.

Mansarda - camera a copilului

Nu ai reusit sa-i amenajezi camera copilului tau? Vrei sa-i oferi un spatiu numai al lui? Nu este nicio problema. Poti apela oricand la mansarda. Acest loc ii ofera liniste, dar si libertate, dandu-i impresia ca nu este verificat.
Pentru amenajare, poti recurge la un dormitor pentru copil: un pat de o persoana, un birou, o minibiblioteca in care sa-si tina cartile si, dupa preferinte, un televizor sau calculator.

Pentru ca spatiul este destul de mic, zona in care tavanul este usor lasat poate fi folosita pentru a aseza sifonierul. Ai grija, insa, la sursele de lumina. Asigura-te, in masura in care este posibil, ca lumina naturala intra cat mai mult in acest spatiu. Pentru acest lucru, pe usa de la intrare aplica o oglinda sau foloseste un material reflectorizant.

Dormitor de rezerva

Ti s-a intamplat frecvent sa ai musafiri si sa te gandesti cu groaza ca spatiul nu-ti permite sa-i gazduiesti si pe timpul noptii? In aceasta situatie, ar fi indicat sa recurgi la mansarda. Cu minimul de efort, poti amenaja aici un spatiu numai bun de primit oaspeti.
Ce-ti trebuie: un pat de doua persoane, o comoda pe care poti aseza un televizor - daca nu alegi varianta suspendarii acestuia, un fotoliu sau doua, in functie de spatiu, si o lampa cu picior sau veioza. Aceste obiecte este recomandabil sa fie foarte simple, pentru a evita incarcarea unui spatiu si asa destul de redus.

Camera de lectura

Iti place sa citesti sau, uneori, esti foarte suparata si iti lipseste acel loc in care sa stai sa meditezi in liniste. Ei bine, mansarda este locul ideal. Cu siguranta, acolo nu te va deranja nimeni si nu vei auzi pe nimeni. Alege in amenajarea acestui spatiu culori care sa te relaxeze: cremul ar fi o alegere potrivita. Asigura-te ca ai un fotoliu sau un scaun foarte comod, o combina muzicala si CD-urile preferate, in cazul in care iti place sa asculti muzica si, bineinteles, biblioteca plina cu cartile tale favorite.

Locul ideal pentru petreceri

Esti o tipa petrecareata sau iti place sa ai prieteni alaturi? Iti place muzica, dar iti este teama ca vecinii vor fi deranjati? Nu vrei sa murdaresti toata casa atunci cand iti inviti amicii in vizita? Nimic mai simplu: apeleaza la mansarda.
In acest caz, nu ai nevoie decat de un bar asezat poate chiar in locul in care tavanul este putin aplecat si de aparatele de ultima generatie pentru a asigura atmosfera. Un sistem home cinema, o combina muzicala foarte performanta sau un calculator. Daca indeplinesti toate aceste conditii, cu siguranta prietenii tai te vor invidia.

Camera de baie

Chiar daca ti se pare ciudat si, oarecum, imposibil de realizat, mansarda poate fi folosita si pentru a-ti amenaja baia. Intimitatea va fi cuvantul cheie in acest tip de aranjament. Insa un lucru trebuie rezolvat de la inceput: instalatia sanitara. Daca aceasta iti permite, nu ai decat sa-ti pui ideile in practica. Din acest spatiu, cu siguranta nu ar trebui sa lipseasa un jacuzzi.

Biliardul la tine acasa

Mansarda iti asigura spatiu suficient si pentru a amenaja un loc de petrecere a timpului liber.
Poti amplasa cu usurinta o masa de biliard sau una de tenis de masa, pentru tine si pentru prietenii tai. Acelasi barulet despre care discutam mai sus poate fi prezent si aici, iar muzica, de asemenea, nu trebuie sa lipseasca.

Asadar, exista o sumedenie de moduri in care iti poti amenaja mansarda, important este sa-ti lasi imaginatia sa lucreze.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod