Mai multe stiluri, aceeasi casa

Vorbim despre stiluri diverse, ce se regasesc in multe dintre aparatamentele noastre, astazi atat de moderne. Chiar daca uneori iti faci probleme ca acestea nu se potrivesc...
Vorbim despre stiluri diverse, ce se regasesc in multe dintre aparatamentele noastre, astazi atat de moderne. Chiar daca uneori iti faci probleme ca acestea nu se potrivesc si ca ar trebui sa-ti schimbimobila, acestea pot convietui impreuna intr-o anumita combinatie.

Vom regasi in imaginile prezentate atat mobilier englezesc de secolXVIII, tablouri cu tematica abstracta sau figurativa de secol XX, afisesi schite de inceput de secol XX, covoare de secol XIX etc. - o fuziunede stiluri care nu au in comun nimic dar care reusesc bine amplasate si prin cromatica folosita sa creeze un tot unitar, o ambianta placuta,calda in care sa te simti acasa.
Un acasa de secole.

Culorile au si aici, ca in orice incapere, o importanta deosebita. Ocasa solara unde galbenul primeaza datorita acoperirii peretilor cu aceasta culoare. In rest, culori pastelate (alb, albastru), un albastru senin cu accentul usor marin in tabloul ce-l asezi deasupra patului,creeaza senzatia de prospetime in dormitor.

Tamplaria alba completeaza atmosfera calda, iar prin ferestele mari lumina inunda camerele. Lemnul e prezent si el. De la mobila lucrata,bine slefuita, lacuita, cu un design de secol XVIII - la lemnul natur, brut - crengute aranjate in suporturi de rame sau chiar decor intr-o vaza.
Metalul e si el prezent, fie in lampa cromata din anii '60, fie in obiecte decorative ce se regasesc peste tot in apartament (sfesnice, cutii, vase de bronz, clopotei etc).

O biblioteca moderna imbraca un perete intreg. Intr-o combinatie cu metal sustine o intreaga colectie de fotografii si globuri pamantesti de diferite marimi si cu design diferit. Ani de-a randul se perinda prin imaginile ce apar in fotocopii.

Sticla si oglinda isi fac simtita prezenta in candelabrul ce atarna din tavan in camera de oaspeti.
Impodobit cu flori si iedera, acesta devine punctul de atractie al camerei. Covoarele viu colorate lucrate manual pun accentul pe culoare in fiecare camera.

Dulapioarele de lemn in combinatie cu sticla, lampa cromata sustinuta deo rama de bronz fac ca baia sa devina transparenta si spatioasa. Podeauae realizata din marmura in culori calde, in bucatarie si in camera dezi, iar lemnul devine principalul element in constructia podelei din dormitor. Iata o serie de obiecte si materiale diverse folosite pentru a avea o ambianta incantatoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod