macaroane

Macaroane cu brânză și un ingredient secret: rețeta perfectă

Această rețetă de macaroane cu brânză și un ingredient secret este atât de ușor de făcut, încât s-ar putea să apelezi la ea de fiecare dată când nu ai foarte mult timp de petrecut în bucătărie sau dacă vrei să-ți înveți un prieten care nu știe să gătească foarte bine să facă un preparat delicios și rapid.
În plus, poți adăuga și bacon, pe care să-l prăjești puțin în prealabil. Iată cum poți face macaroane cu brânză pentru întreaga familie sau pentru gașca ta de prieteni!

Ingrediente

450 grame de macaroane
110 grame de unt
1/2 cană cu făină
4 căni cu brânză cheddar rasă
4 căni cu lapte
1/2 cană cu smântână

Mod de preparare

Dificultate: medie

Timp preparare: 35 minute

Nr. porții: 8

Într-o oală mare, se topește untul. Se adaugă făina și se amestecă bine, până când se formează o compoziție omogenă.
Se amestecă la foc mediu timp de aproximativ un minut, pentru a permite ca făina și untul să se întrepătrundă bine.

Se adaugă încet aproximativ 1 cană cu lapte. Se repetă procedeul cu laptele rămas și se dă focul la mediu-ridicat, până când sosul se îngroașă și fierbe. Între timp, se fierb macaroanele, într-o oală mare cu apă, conform indicațiilor de pe ambalaj.

Se închide focul și se amestecă în compoziție 3 căni cu brânză rasă. Odată ce brânza este inclusă în sos, este timpul pentru ingredientul tău secret.
Se dă sosul de pe foc și se adaugă smântâna. Se condimentează cu sare după gust. Se amestecă sosul cu macaroanele gătite și scurse de apă.

Tot amestecul se toarnă într-un vas termorezistent uns cu unt și se presară deasupra restul de brânză rasă. Se lasă la cuptor timp de aproximativ 15 minute, la 175 de grade Celsius, sau până când brânza de deasupra se topește.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod