Japonezii nu își încălzesc locuințele iarna. Metoda ingenioasă pe care o folosesc pentru a se încălzi

Când vine iarna, japonezii nu pornesc centrala, nu aprind focul în sobă și nici nu pornesc calorifere electrice, așa cum fac cei mai mulți oameni care trăiesc în zonele reci.
Aceștia au o modalitate ingenioasă de a se încălzi, care poate părea bizară pentru europeni și nu numai. 

Persoanele care se mută în Japonia constată cu stupoare că locuințele din această țară nu au încălzire centralizată. Pereții caselor și apartamentelor sunt subțiri și de obicei locuințele nu sunt izolate, în ciuda faptului că iarna temperatura medie în Japonia este de cinci grade Celsius.

Citește și: A transformat podul de coșmar al casei într-un dressing de vis pentru soția sa. Imaginile au devenit virale


Japonezii folosesc o metoda tradițională de încălzire numită kotatsu. Chiar dacă în restul casei este frig, kotatsu oferă confort termic întregii familii.
Acest dispozitiv este practic o masă dotată cu un radiator, înconjurată de o pilotă. Iarna, toți membrii familiei se strâng în jurul kotatsu-lui, unde mănâncă, discută, se uită la telvizor, citesc sau se relaxează.

Kotatsu este o piesă de mobilier tradițională în Japonia. În urmă cu sute de ani, kotatsu era de fapt vatra casei, în care se gătea, apoi toți cei din casă se strângeau în jurul jarului, sub pături groase, pentru a se încălzi. În prezent, kotatsu poate fi mutat, fiind o masă sub care este montat un radiator electric. 

În general, kotatsu este folosit pe timpul zilei și seara, dar nu este potrivit pentru a dormi sub el.
Pisicile, care sunt animalele de companie preferate de japonezi, adoră kotatsu și profită de fiecare ocazie pentru a se strecura sub pătura încălzită. De fapt, japonezii au creat și unele kotatsu în miniatură, special pentru pisici.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod