Intretinerea gresiei si a faiantei

Placile ceramice asigura o combinatie unica de frumusete si durabilitate. O astfel de pardoseala necesita o intretinere minima, in functie de tipul placii. In general, placile ceramice...
Placile ceramice asigura o combinatie unica de frumusete si durabilitate. O astfel de pardoseala necesita o intretinere minima, in functie de tipul placii. In general, placile ceramice au nevoie de o spalare nu atat de frecventa ca in cazul altor pardoseli supuse aceluiasi trafic.

Chiar si atunci cand placile glazurate au fost neglijate pentru o lunga perioada de timp, o spalare corecta le va reda frumusetea si stralucirea. Si nici macar nu este necesar sa le ceruiti sau lustruiti.

Iata cateva metode de a pastra frumusetea placilor ceramice...


Intretinerea chitului dintre rosturi

Dupa trei pana la cinci zile de la instalarea placilor ceramice, rosturile chituite se trateaza cu silicon transparent, rezistent la umezeala. Aveti grija sa astupati bine rostul pe toata suprafata. In acest fel, ele se mentin curate.

Daca rosturile sunt murdare, aplicati o solutie de clor in amestec cu apa, pe care o lasati sa actioneze nu mai mult de 5 minute, dupa care clatiti abundent si stergeti cu o carpa umeda.

Intretinerea placilor ceramice

Stergeti sau aspirati placile ceramice.


Spalati regulat suprafetele cu o solutie diluata de detergent. Ideale sunt solutiile speciale pentru gresie si faianta.

Clatiti bine, pentru a nu ramane urme, si apoi stergeti cu o carpa uscata.

Gresia usor abraziva, rezistenta la alunecare, poate prinde urme de mizerie. Aceste suprafete necesita o curatare mai frecventa, prin stergere cu mopul. Aveti grija sa schimbati apa mai des si, de asemenea, sa clatiti bine.

Nu folositi niciodata pudra abraziva, pentru a nu zgaria finisajul placilor ceramice.


Gresia glazurata

Este mult mai usor de curatat. Puteti folosi o solutie din ¼ detergent cu spumare redusa sau 1-2 linguri de soda de rufe sau alt detergent pudra disponibil in comert, diluat in 10 l apa. Clatiti bine.

Acest tip de gresie trebuie tratat precum portelanul smaltuit, doarece este usor de zgariat. Evitati, asadar, sa folositi pudre abrazive pentru curatat. Ocazional, puteti utiliza o solutie de clor care va curata murdaria de pe chit.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ileana pe 12 Mai 2011, 21:28
    curatare

    Buna !!! va rog frumos sa imi spuneti daca se poate: cu ce pot curata chitul de rosturi dintre faianta ,avand culoarea alba?

    25
    5

  • cornel pe 12 Sep 2010, 14:19
    decolorarea gresiei

    a aparut o decolorare a gresiei cu alta culoare .cu ce se poate curata

    10
    3

  • DAN pe 6 Iun 2010, 17:38
    Solutii

    Va rog sa-mi spuneti cum pot scoate piatra depusa de pe faianta si gresia din baie dar in asa fel incit sa nu ii distrug luciul? In baie am bordura compusa din baghete din sticla colorata. Am incercat cu anti kalc ptr chiveta si nu da rezultate.Multumesc anticipat.

    7
    6

  • kaaty pe 17 Iun 2008, 19:27
    curatare

    Buna , ma puteti ajuta si pe mine, cu ce pot curata chitul de rosturi dintre faianta ,avand culoarea alba?

    26
    6

  • cristian pe 31 Mar 2008, 22:13
    curatarea chitului de rost

    ola,cu ce pot curata chitul de rosturi dintre gresie ,avand culoarea alba?

    17
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod