Intrebari frecvente in preajma sarbatorilor

Pregatirile pentru Craciun incep cu mult timp inainte de sarbatoarea propriu-zisa. La fel si intrebarile in legatura cu bradul, cu beteala, cu decoratiunile, cu amplasarea...

Pregatirile pentru Craciun incep cu mult timp inainte de sarbatoarea propriu-zisa. La fel si intrebarile in legatura cu bradul, cu beteala, cu decoratiunile, cu amplasarea acestora si ordinea in care se face acest lucru si asa mai departe...

Probabil ca sunt lucruri la care te-ai gandit mereu, fara sa ajungi la nici o concluzie, sau pe care ai ajuns sa le faci intr-un anumit fel fara sa stii exact de ce si daca exista un motiv anume pentru acest lucru... Iti prezentam acum cateva dintre cele mai frecvente intrebari si raspunsul la acestea, pe care il astepti de atata timp...

Ce fel de masuratori trebuie sa fac inainte de a cumpara bradul de Craciun?

Este de preferat ca, inainte de a cumpara un brad, sa faci o masuratoare a spatiului in care intentionezi sa il asezi.

In acest fel, iti vei da seama exact cat de inalt trebuie sa fie bradul si cat de mult spatiu vor avea crengile sa se "desfasoare"...

De asemenea, asigura-te ca bradul pe care vrei sa il cumperi este foarte bine legat, pentru a fi sigura ca va avea loc sa incapa pe usa de la intrarea in casa si pe usa de la camera in care vrei sa il asezi.

Daca urmezi aceste sfaturi, nu trebuie sa iti faci griji ca vei fi nevoita sa tai din bradul de peste doi metri pe care ti l-ai cumparat... In schimb, daca preferi un brad mic si cochet, atunci nu trebuie sa te stresezi prea mult. Acesta se va integra mai mult ca sigur in spatiul respectiv.

Mai putin in cazul in care vrei sa il asezi pe o masuta-suport. In aceasta situatie, iti recomand sa masori inaltimea acesteia, pentru a te asigura ca ai suficient loc pana la tavan pentru bradul pe care il ravnesti.



Unde ar trebui sa imi asez bradul?

Brazii se pastreaza mai bine daca vor fi tinuti in spatii racoroase, astfel incat iti recomand sa nu ii asezi langa calorifer sau radiator. Brazii amplasati in fata unei ferestre sunt minunati noaptea, dar, in timpul zilei, cand luminitele vor fi stinse, ti se vor parea rari.

Nu aseza bradul intr-un loc in care risca sa fie lovit sau, mai rau, daramat. Un colt este perfect pentru amplasarea sa sau orice alta locatie mai ferita, daca este posibil.

Cum imi dau seama daca un brad este proaspat?

Cei mai multi experti recomanda acest sfat pentru a verifica daca bradul este proaspat sau nu: iei o crenguta si tragi acele cu mana, cu o presiune medie. Daca acele raman pe creanga, atunci probabil ca este proaspat.


De asemenea, trebuie sa fii atenta la ace si la ramuri - ar trebui sa fie lucioase, verzi si flexibile. Daca bradul este prea rigid, maroniu sau uscat, atunci alegi altceva.

Poti ajuta un brad sa se pastreze mai mult timp daca, inainte de a-l aseza in suportul special, ii faci o crestatura in tulpina. Daca uzi din timp in timp tulpina sau daca umpli suportul pentru brad cu apa (in cazul in care acesta iti permite, fiind confectionat dintr-un material plastic etc.), atunci ii asiguri plantei necesarul de apa si te vei bucura mai mult timp de bradutul impodobit!

Cum imi ud bradul?

Unele persoane recomanda adaugarea de Sprite sau un alt aditiv special pentru Craciun, in apa din suportul pentru brad. Totusi cei mai multi experti afirma ca apa simpla, fara nici un fel de imbunatatiri, este la fel de buna.
In prima saptamana insa, verifica in mod regulat nivelul apei din suport.

Nu lasa niciodata rezervorul pentru apa sa se usuce - astfel, bradul tau va fi proaspat pe toata durata vacantei.

Care este ordinea in care trebuie asezate ornamentele?

Ordinea in care se decoreaza bradul este aceasta: mai intai instalatia de lumini, apoi globurile si ornamentele, iar la sfarsit beteala si ghirlandele, precum si alte aranjamente speciale de Craciun.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod