Intra in atmosfera de sarbatoare

Anul acesta simti ca nu te-a cuprins spiritul Craciunului. Nu te atrag felicitarile, cadourile si nici bradul. Exista mai multe motive pentru care nu te poti bucura de Craciun.

Anul acesta simti ca nu te-a cuprins spiritul Craciunului. Nu te atrag felicitarile, cadourile si nici bradul. Exista mai multe motive pentru care nu te poti bucura de Craciun.

Fie esti foarte obosita pentru ca ai muncit mult cu pregatirile, fie nu ai pe cineva drag aproape. Indiferent care ar fi cauzele, trebuie sa incerci sa treci peste probleme, sa te relaxezi si sa te bucuri cat poti de mult de aceasta sarbatoare sacra. Iti dezvaluim 9 ponturi care te vor face sa simti spiritul Craciunului.

1. Mergi la un spectacol sau un concert dedicat Craciunului. Cantecele interpretate acolo si atmosfera te vor face sa te simti mai aproape de Sarbatorile de iarna. Sunt multe spectacole de acest gen, cu invitati, artisti populari si ansambluri folclorice din diferite zone ale tarii.

2. Invata un colind sau chiar doua si canta-le in seara de ajun impreuna cu familia. Daca ai copii, trebuie sa dedici mai mult timp acestei activitati si sa alegi colinde usoare, pe care micutii le pot retine cu usurinta.

3. Decoreaza-ti casa cu obiecte facute de tine: coronite din crengi de brad, fundite si globuri, lumanari cu aranjament din brad, Mos Craciuni pentru manere si perdele.

Poti lipi pe geamuri stelute, fulgi de nea si abtipilduri cu Mos Craciun si cadouri. Poti confectiona si alte decoratiuni: un om de zapada, o fata de masa cu Mos Craciun sau pernute decorative rosii.

4. Impodobeste bradul. Acesta este simbolul Craciunului prin excelenta si un element care te va face sa iti amintesti de copilarie. Aroma bradului si podoabele din el iti vor aduce in casa si in suflet spiritul Craciunului.

5. Gateste mancaruri traditionale si preparate specifice acestei sarbatori. Chiar daca tii la silueta ta, este pacat sa nu te bucuri de aceste delicii culinare.

Ai la indemana numeroase variante pentru ca revistele sunt pline cu retete in aceasta perioada. Poti gati doua varinate ale acestui preparat: una pentru tine, cu mai putine calorii, si una pentru restul familiei.

6. Schimba-ti melodia de la telefonul mobil cu una specifica acestei periaode a anului. Ai multe variante la indemana. Poti alege fie un colind, un clinchet de colpotei sau o melodie traditionala din repertoriul international: Jingle Bens, Silent Night, Santa Clos sau "O brad frumos".

7. Cumpara cadouri si impacheteaza-le tu in ambalaje cu desene de Craciun. Daca timpul iti permite, poti confectiona cateva felicitari care sa insoteasca darurile. Iti poti cumpara si tie un cadou, ceva ce iti doresti de mult si care te face sa te simti bine. In noaptea de ajun aseaza-l sub brad.

8. Inchiriaza un Mos Craciun. Suna din timp si inscrie-te pe lista pentru a scapa de grija de a cauta costumatie. Astfel te vei bucura de sosirea lui alaturi de copii. Nu uita sa il rogi sa aduca daruri pentru intreaga familie.

9. Cumpara-ti un CD cu colinde romanesti si unul cu colinde internationale si asculta-le in fiecare seara. Uitat-te la filme care au ca tema nasterea lui Isus sau la desene animate cu Mos Craciun. Te vor binedispune.

Un articol de Roxana Totolici

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod