Improspateaza-ti baia!

Nu este nevoie sa modifici designul intregii tale camere de baie pentru a te bucura de un look proaspat. Daca baia ti se pare de prea mult timp plictisitoare si anosta, exista cateva lucruri...

Nu este nevoie sa modifici designul intregii tale camere de baie pentru a te bucura de un look proaspat. Daca baia ti se pare de prea mult timp plictisitoare si anosta, exista cateva lucruri pe care le poti face intr-o zi, intr-o saptamana sau intr-un week-end liber, pentru a-i aduce un plus de stralucire.

Nu cheltui sume impresionante de bani pe astfel de proiecte, dar bazeaza-te pe o mai buna organizare, pe culori proaspete, iluminat la moda si accesorii de efect. Nu vei fi dezamagita!

Spune un "Nu" hotarat dezordinii!

Primul proiect de acest fel pe care ti-l propunem nu te va costa nici macar un ban, insa va modifica semnificativ look-ul camerei tale de baie. Scoate totul - si, cand spunem "totul", chiar la asta ne referim! - din sertarele, dulapurile, dulapiorul cu medicamente sau de pe blatul chiuvetei de baie. Acum baia ar trebui sa arate asa cum arata atunci cand te-ai mutat in aceasta casa...

Pastreaza din aceasta colectie uriasa doar obiectele strict necesare si gaseste locurile cele mai practice si mai bune pentru a le amplasa. Tot ceea ce nu iti este absolut necesar ar trebui sa dispara din peisajul baii tale.

Ideea este sa scapi de obiectele de care nu ai cu adevarat nevoie.

Exista loc pentru orice si fiecare obiect trebuie pus la locul lui

O data ce ai decis care sunt obiectele fara de care nu poti trai, hotaraste de ce anume ai nevoie pentru a organiza lucrurile. Cutiile din plastic transparent, cosuletele, stativele sau suporturile si gentile pentru produsele cosmetice iti pot "gazdui" obiectele pe care nu le doresti "la vedere". Pentru obiectele care se vor afla pe etajere, pe blatul chiuvetei de la baie sau pe dulapior, gaseste suporturi decorative menite sa sublinieze si mai mult designul interior si stilul camerei tale de baie.

Spatii pentru depozitarea... "secreta"

Ia in calcul varianta instalarii unui suport pentru prosoape in interiorul dulapului aflat sub chiuveta de la baie. Este o solutie excelenta pentru "atarnarea" carpelor curate pe care le folosesti la curatenie, a carpelor umede sau, de ce nu, a lenjeriei intime puse la uscat si pe care nu doresti sa o lasi la vedere.

Pentru a maximiza spatiul si asa redus, foloseste un suport rotativ pentru obiectele sau produsele prea "inalte", cum ar fi tuburile de fixativ sau spuma de par, pasta si periuta de dinti sau crema de ras.


Cutiile transparente, precum si sertarele pe sina sunt la indemana atunci cand vine vorba despre depozitare.

Adauga mai multe suporturi pentru prosoape

Niciodata nu poti spune ca ai suficiente suporturi pentru prosoape! Prezenta lor va descuraja o practica des intalnita, respectiv aceea de a arunca prosoapele murdare, intr-o gramada, pe podea...

Daca ai ceva mai mult spatiu pe un perete, pune un astfel de suport in locul respectiv. Daca iti permiti (sau, mai bine spus, daca spatiul iti permite...) sa ai cate un astfel de suport pentru fiecare membru al familiei, atunci fiecare dintre ei va avea prosopul sau personal (asa cum este si normal) si va sti cand anume este cazul sa il schimbe cu unul curat.

De ce nu, exista si varianta fixarii unei bare sau a unui suport in spatele usii sau deasupra toaletei. Asigura-te ca suportul este asezat astfel incat nici un prosop sa nu atarne deasupra ventilatoarelor, aerotermelor sau gurilor de aerisire.

Stativele de prosoape, in genul celor folosite in camerele de hotel, sunt disponibile spre achizitionare din magazinele dedicate designului interior si decorarii.
Pe rafturile suplimentare din dotare pot fi asezate prosoape de schimb, colorate si pufoase!

Carlige pentru agatat

Daca nu ai suficient spatiu pentru un alt suport pentru prosoape, ce zici de unul sau doua carlige decorative, de care poti agata un halat de baie sau un prosop in plus? Amplaseaza acest carlig chiar langa dus sau in apropierea chiuvetei. Nu iti va ocupa prea mult spatiu, iar marele avantaj pe care ti-l ofera este ca iti va tine lucrurile si hainele (mai mult sau mai putin curate) departe de a fi "sechestrate" pe podea...

Un element de mobilier face diferenta!

Chiar daca baia ta are dimensiuni reduse, mai mult ca sigur ca vei gasi spatiu pentru un mic raft sau pentru o ladita. O camera de baie cu foarte mult spatiu poate "gazdui" un intreg dulap pentru haine si prosoape.

Chiar si un scaun ti-ar fi la indemana, daca stam sa ne gandim bine... Orice fel de mobila adusa in camera de baie va "indulci" aspectul acesteia de spatiu utilitar si va adauga un plus de stil, culoare si caldura.

O podea mai vesela!

Un covor nou, mic, dar extrem de colorat poate face minuni! In cazul in care podeaua este extrem de deteriorata, ia in calcul optiunile de a o acoperi in intregime cu un covor sau o mocheta taiate astfel incat sa se potriveasca la perfectie pe toata suprafata podelei, cu autocolante pentru gresie sau chiar vopsea!

Trusa micii...

gospodine

Intr-un cosulet, aduna la un loc mai multe produse destinate curatarii generale la care iti "supui" saptamanal camera de baie si pe care il vei aseza apoi sub chiuveta sau intr-un dulapior supraetajat. In cazul in care spatiul reprezinta o problema "spinoasa", orienteaza-te spre achizitionarea unor produse cu un gramaj mai mic, astfel incat sa iti "incapa" in dulap.

Daca in familia ta exista si copii de varste mici, instaleaza zavoare speciale la usile dulapurilor din baie, pentru mai multa siguranta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod