Sufragerie primitoare

Greşeli pe care trebuie să le eviţi când decorezi sufrageria

Greseli in decorarea sufrageriei

Mobilierul ocupă prea mult spaţiu

În cazul în care nu ai un spaţiul foarte mare este de preferat să foloseşti o canapea cu două locuri şi două fotolii pentru amenajarea sufrageriei. Evită canapelele foarte mari, deoarece ele vor da un aer înghesuit încăperii.

 

Ghivece cu plante peste tot

Greseli in decorarea sufrageriei

Nupune ghivece cu planteîn toate colţurile mobilierului, deoarece sufrageria ta nu va arăta bine. Foloseşte o plantă decorativă mai mare pe care să o aşezi într-un colţ luminos al sufrageriei. 

 

Aşezi canapeaua mare la perete

Greseli in decorarea sufrageriei

Bineînţeles că această regulă se aplică numai în cazul unei sufragerii spaţioase. În loc să iei o canapea imensă pe care să o aşezi la perete, vei obţine un aspect mult mai plăcut dacă aşezi central două canapele mici în oglindă şi o măsuţă între ele.

 

Alegi mobilier care este demodat

Greseli in decorarea sufrageriei

Optează pentru modele clasice care nu se vor demoda niciodată şi alege perne/obiecte de decor/culori pe care să le foloseşti pentru a personaliza sufrageria.

 

Foloseşti o singură sursă de lumină

Greseli in decorarea sufrageriei

Mai multe surse de lumine amplasate în sufragerie vor crea o atmosferă caldă şi primitoare. Foloseşte un lampadar pentru serile în care vrei să citeşti sau diverse alte surse de lumină amplasate pe perete pentru a crea o atmosferă plăcută.

 

Draperiile/perdelele puse greşit

Greseli in decorarea sufrageriei

Atunci când ascund din geam sau sunt puse prea jos, draperiile/perdelele pot să dea senzaţia de spaţiu mic. Este foarte important să le amplasezi cât mai sus de tavan şi astfel încât să nu-ţi acopere din geam.

De asemenea, trebuie să alegi o culoare mai deschisă şi puternică decât a textilelor care există deja în cameră.

 

Nu te baza doar pe preferinţele personale atunci când alegi mobilierul

Greseli in decorarea sufrageriei

Doar pentru că arată bine şi îţi place foarte mult, nu înseamnă că acea piesă de mobilier este şi potrivită în sufrageria ta. Trebuie să ţii cont de design şi de modul în care va arăta la final sufrageria! Nu cumpăra niciodată o anumită piesă de mobilier doar pentru că îţi place, dacă ea nu se potriveşte deloc cu restul mobilierului!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod