Google House s-a deschis la București pentru câteva zile. Descoperă cum arată cea mai inteligentă casă din România!

Google House este o casă obișnuită, dar decorată în stil Google - culorii vii, aranjament nonconformist - unde se vor face demostrații despre felul în care echipamentele și serviciile Google pot fi folosite în viața de zi cu zi. România este una dintre cele patru țări din regiunea Europei Centrale și de Est în care acest proiect este implementat, alături de Polonia, Ungaria și Cehia.

Românii sunt cei mai mobili utilizatori de internet din această parte a Europei, majoritatea dintre ei îşi încep ziua on-line şi au o atitudine foarte deschisă faţă de noile tehnologii. Potrivit studiului „Internetul în viaţa de zi cu zi”, comandat de Google şi realizat în cinci ţări: România, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Polonia, o treime dintre românii conectați la internet intră on-line de îndată ce se trezesc.

Divertismentul (muzică, comedie) este tipul de conținut cel mai căutat atunci când vine vorba despre video online. Mai mult de o treime (37%)  dintre cei care intră pe YouTube folosesc platforma ca modalitate de a alege ce filme să urmărească, iar 11%, respectiv 8% urmăresc clipuri cu temă culinară sau de frumusețe. Unu din cinci bărbați online încarcă video-uri pe YouTube, subiectul preferat al acestor video-uri fiind evenimente comice sau inedite din viața personală.

Pentru majoritatea utilizatorilor de internet, călătoriile sau vacanțele încep online. Potrivit aceluiași studiu, 86% dintre respondenți verifică hărțile online, Google Maps fiind preferat de peste aproape trei sferturi dintre românii conectați la internet.

Excursiile în străinătate sunt mai facile cu Google Translate, aproape 60% dintre români folosindu-l în călătoriile lor. Bărbații sunt mai avizi utilizatori de dispozitive mobile, unu din doi bărbați folosind Google Maps pe smartphone și tabletă. Principala utilizare a Google Maps este calcularea distanței între două puncte pe hartă - mai mult de două treimi dintre utilizatorii de Google Maps folosesc serviciul în acest scop. Mai mult, unul din doi se ”plimbă” pe Street View.



Google poate oferi acum mai multe resurse decât oricând înainte. Fie că este vorba de pregătirea unor mâncăruri delicioase, divertisment, relaxare sau planificarea unei vacanțe, există zeci de servicii practice și aplicații pentru telefoane mobile, tablete și computere care pot fi utilizate în situații de zi cu zi.

Un tur al Google House


Camera de zi

Dispozitive:
- Chromecast
- Nexus 7
- Chromebook Pixel



Nexus 7, Chromebook Pixel și Chromecast ne vor ajuta să arătăm, în camera de zi, cum putem să partajăm video-urile de pe YouTube sau discuțiile video purtate pe Hangout cu prietenii și familia. Dar cum trăim în secolul XXI, nu-i aşa, încercăm să folosim cât mai puține cabluri, iar aici intervine Chromecast care, printr-un simplu click preia fereastra de browser partajată de pe Chromebook Pixel sau Nexus 7.

Camera de divertisment


Dispozitive:
- Chromebook Pixel
- Nexus 5
- Chromecast



Planificarea călătoriilor și a vacanței devine mai distractivă dacă e făcută împreună cu prietenii și familia și partajată pe televizor astfel încât toată lumea să vadă itinerariul, folosind Chromecast.

Street View ne ajută să găsim, de exemplu, parcări în preajma obiectivelor pe care vrem să le vizităm sau ne poartă virtual prin locuri speciale din întreaga lume, de la muzee până la Marea Barieră de Corali din Australia sau Castelul Corvinilor din Hunedoara. După ce am stabilit unde mergem, plecăm la drum folosind Google Navigation, care ne conduce de acasă până la destinație. Pe drum, ruta poate fi ajustată, iar Voice Search înlocuiește tastatura atunci când suntem la volan.  

Camera copilului

Dispozitive:
- Chromebook Pixel



Școala modernă presupune acces la internet și lucru pe documente partajate. Art Project sau World Wonders sunt serviciile prin care orice elev poate vizita muzee și arhive din toată lumea, documentându-se pentru proiectele școlare. Art Project îi permite să descopere peste 40.000 de tablouri și obiecte de artă de pretutindeni și să afle informații despre acestea și creatorii lor. World Wonders îl duce în sute de locuri istorice de pe tot globul: de la Pompei și Palatul Versailles și până la ruinele Angkor Wat. În Google Docs poate lucra colaborativ cu ceilalți colegi pentru a-și pregăti temele.



Dormitorul

Dispozitive:
- Nexus 7



Înainte de culcare ne relaxăm citind o carte. În Google Play Book găsim o multitudine de titluri; trebuie doar să descărcăm cartea preferată, iar apoi o putem citi oricând de pe tabletă, chiar și în avion, atunci când nu suntem conectați la internet. În prezent există o serie limitată de titluri în limba română, disponibile în Google Play Books, urmând ca în perioada următoare numărul și diversitatea acestora să crească, pe măsură ce noi parteneri se vor alătura. Rememorăm vacanța uitându-ne pe pozele salvate pe Google+. Salvarea automată a pozelor pe Google+, indiferent dacă sunt făcute cu un smartphone sau o tabletă, ajută la economisirea capacității de stocare locală, pe dispozitiv.

Bucătăria

Dispozitive:
- Nexus 7



Pentru a găti trebuie doar să-ți faci curaj. Pe YouTube este disponibil aproape orice ne putem imagina în materie de rețete și tutoriale despre cum să le preparăm. La aceasta se adaugă aplicații de gătit din Google Play, care ne oferă tot ce avem nevoie pentru a pregăti rețeta dorită. Voice Search se poate dovedi un „chef” asistent util atunci când suntem murdari pe mâini, în mijlocul unei rețete, și trebuie să dăm un telefon sau să căutăm ceva pe internet.

Ca să nu uităm să cumpărăm lapte atunci când ajungem la supermarket, putem pune o alertă cu locație în Google Keep, care să ne reamintească să cumpărăm lapte atunci când ajungem în magazin. Google Translate ne ajută să știm ce comandăm când suntem în străinătate și nu înțelegem meniul: facem o poză la meniu și selectăm textul pe care vrem să fie tradus.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod