Ghivecele-amforă, farmecul mediteranean în grădina ta


Amforele de mari dimensiuni folosite pe post de ghivece pentru exterior, specifice oraşelelor cochete din Grecia, se potrivesc de minune în orice grădină. Te ajută să oferi acea senzaţie de

Amforele de mari dimensiuni folosite pe post de ghivece pentru exterior, specifice oraşelelor cochete din Grecia, se potrivesc de minune în orice grădină. Te ajută să oferi acea senzaţie de relaxare pe care o ai în timpul vacanţelor.


Ghivecele masive din ceramică arsă sunt folosite intens în zona mediteraneană, grecii find în mod deosebiţi pasionaţi de grădinile lor şi de spaţiile din faţa casei, locuri de unde nu pot lipsi vasele pentru flori asemănătoare amforelor.

Pentru că sunt încăpătoare, astfel de ghivece sunt ideale pentru plantele înalte, care au nevoie de mult pământ.

Poţi planta în ele leandru, lămâi, floarea de hârtie, trandafir japonez, yuca, hortensie, iar lista poate continua în funcţie de preferinţele tale.

Marele avantaj al acestora este faptul le poţi muta la adăpost odată cu sosirea frigului, mai ales dacă alegi să le aşezi pe un suport cu rotile.

Dacă plantezi arbuşti ornamentali din familia coniferelor, care suportă cu uşurinţă temperaturile scăzute, poţi păstra ghivecele şi afară pe timpul iernii, cu condiţia de a le înfăşura cu o folie termoizolantă.


Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod