FOTO. Casa ta. Cum să-ţi decorezi locuinţa în această vară. Sfaturi utile!

Nuanţe precum marsala, turcoaz sau albastru marin, alături de motive cu inspiraţie nautică, fructată sau florală stau la bază ideilor de amenajare recomandate pentru sezonul estival.
„În această vară ne jucăm cu marsala, culoarea anului 2015, pe care o putem combina de minune cu nuanţe temperate de turcoaz sau cu albastrul pastel. De asemenea, putem opta pentru un albastru marin, puternic, care merge de minune cu elemente din ratan sau lemn deschis la culoare”, recomandă Marius Şerbănescu, Director de Achiziţii al Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental.

Decor marin cu iz de vacanţă


Potrivit specialiştilor, vara 2015 este momentul ideal pentru o redecorare inspirată din motive nautice. Corăbii, cârme, vaporaşe, frânghie cu noduri marinăreşti, corali, scoici, peşti - toate acestea sunt motivele ce trebuie să se regăsească în ambientul unei locuinţe ce se pregăteşte de zile senine de vară.

Pentru dining sau bucătărie este recomandată o faţă de masă cu simboluri marine ce poate fi completată cu vesela cu aceeaşi tematică în nuanţe de albastru şi turcoaz, de inele pentru şerveţele cu scoici şi sfeşnice maiestuoase din cupru.

Celor care îşi doresc mici indicii ale verii în locuinţa lor le sunt recomandate recipientele din sticlă care pot fi decorate cu nisip, scoici, lumânari.
Acestea sunt extrem de versatile şi pot fi mereu decorate în functie de sezon, fiind o variantă ingenioasă pentru orice locuinţă.

Pentru iubitorii stilului rustic, Chic Ville recomandă carafe cu motive marine și jardiniere antichizate în nuanțe de alb și turcoaz, precum și numeroase produse specifice decorurilor provensale, printre care se numără stropitori, tăvi, cești pentru ceai, perne și tablouri decorative.

Decor fresh cu levanţică


Şi levănţica se regăseste din plin în peisajul acestei veri. Decoraţiunile cu aceste motive au rolul de a aduce o atmosferă jucăuşă şi fresh în locuinţă.
Levănţica este prezentă de la ghivece pictate cu flori, la tăvi pentru servit ceaiul ce vin la pachet cu ceşti şi şerveţele asortate.

„Decorarea locuinţei pentru sezonul de vară stă în micile detalii. Pot fi folosite motive inspirate din câmpurile de lavandă pentru a crea un colţ special, lila. O idee recomandată de Chic Ville este montarea unui tablou cu motive similare şi aşezarea pe canapele de perne imprimate cu flori de lavandă pentru a da un aer de efect, tineresc, care să îmbie la visare”, a mai spus Marius Şerbănescu.

Decor cu motive fructate


Vesela decorată cu căpşuni, figurine în formă de fructe sau carafele deco sub formă de portocale sau lămâie devin piese statement care dau tonul întregii mese.

Cei care dețin o casă în stil clasic, pot oferi impozanță decorurilor existente cu vaze, fructiere și ghivece toscane sau coronițe decorative din buxus.

„Produsele de sezon se vor încadra perfect în decorul pre-existent atât timp cât le introducem în zone adecvate, complementare acestora.
Păstrarea unei unităţi cromatice este, de asemenea, esenţială”
, a completat specialistul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod