Fengshui pentru un nou an

Atunci cand ne referim la modul in care Fengshui ne poate imbunatati viata este bine sa avem in vedere, intotdeauna, faptul ca aceasta disciplina face...
Atunci cand ne referim la modul in care Fengshui ne poate imbunatati viata este bine sa avem in vedere, intotdeauna, faptul ca aceasta disciplina face parte din "trinitatea norocului". Fiecare dintre noi este influentat de trei tipuri de noroc: norocul Cerului, norocul pamantului si norocul omului.

Norocul Cerului nu poate fi controlat de catre oamenii obisnuiti. Totusi, chiar daca acest lucru este adevarat, ne putem schimba mediul si putem crea armonie si abundenta atunci cand ne concentram eforturile asupra celorlalte doua componente pe care le putem influenta. Putem controla norocul pamantului practicand Fengshui si putem controla norocul omului fiind atente la atitudinile pe care le avem in fiecare moment.

Atunci cand aplicati in mod corect principiile Fengshui traditional in locuinta, veti crea un spatiu in care se pot manifesta posibilitati minunate. Veti avea parte de schimbari in bine si veti putea sa va bucurati de viata mai mult decat oricand. Relatiile cu partenerul/partenera se vor imbunatati sau, daca nu v-ati gasit inca iubirea, veti face cunostinta cu persoana potrivita.
La serviciu sau in afacerea proprie veti avea parte de situatii pozitive care va vor aduce rezultatele asteptate.

Toate aceste lucruri pline de satisfactii trebuie insa sustinute prin efortul personal. Norocul pamantului trebuie sa actioneze in acelasi timp cu norocul omului. Doar atunci veti fi in stare sa va depasiti limitele si sa va sporiti valoarea pe plan personal si profesional.

Purificare pentru noul an
Pentru a va fi mai usor sa intelegeti acest concept de actiune concertata, va propun sa ne reamintim cate ceva despre curatarea (purificarea) spatiului. Am mai spus, poate, ca nu este un element definitoriu al Fengshui, dar aceasta practica poate fi imbinata cu disciplina ezoterica traditionala pentru ca pregateste terenul, am putea spune, pentru amplasarea remediilor celor cinci elemente.

Curatarea spatiului este actiunea norocului uman care precede instalarea remediilor Fengshui, prin care ne sporim (sau ne corectam) norocul pamantului. Impreuna, actiunea umana si Fengshui vor crea rezultatele dorite.

Cum ne aflam si in pragul unui nou an, este salutar sa ne gandim la o purificare spirituala (si materiala) a spatiului in care traim.
In cazul in care tocmai v-ati mutat intr-o locuinta noua, unde nu a mai stat nimeni, nu este absolut necesar sa purificati spatiul. Actionati asa cum va indeamna intuitia. Daca simtiti nevoia sa curatati spatiul, faceti-o neaparat.

Acesta curatare simbolica a locuintei poate fi facuta si saptamanal (sau cat de des doriti) deschizand pur si simplu toate geamurile si usile si lasand aerul proaspat sa alunge energiile stagnante. Aerul curat poate fi lasat sa purifice interiorul casei vreme de o ora. Ar fi minunat ca in ziua respectiva sa straluceasca si soarele pe cer, pentru ca energia yang sa fie activata. De asemenea, puteti sa faceti purificarea si dupa o ploaie, aerul fiind curatat si energizat de aceasta.

Daca doriti, puteti deschide si usile dulapurilor din bucatarie, precum si pe cele ale sifonierelor, pentru ca aerul sa ajunga si in acele spatii care stau de obicei inchise mai tot timpul anului.

Urmatorul element al purificarii ar fi sa luati o carpa curata si sa stergeti toate suprafetele: usile, geamurile, mobilele. Curatati simbolic si podelele. La aceasta curatare este minunat sa ia parte toti membrii familiei care locuiesc in acea casa.
Lucrand impreuna pentru o atmosfera mai curata, relatiile se armonizeaza si se innoiesc.

Un ultim element ar fi purificarea folosind betisoare parfumate sau tamaie. Aprindeti betisoarele sau tamaia intr-un recipient si incepeti de la usa de intrare in casa. Rotiti recipientul in cadrul usii, gandindu-va ca spatiul este curatat de influentele negative din anul care tocmai se incheie. Faceti acelasi lucru pentru celelalte usi si geamuri ale locuintei. Treceti apoi la camere si la colturile intunecoase ale acestora. Rotiti recipientul si lasati aroma sa patrunda in fiecare coltisor. Ganditi-va ca energia curata transforma vechiul in nou, negativul in pozitiv. Creati-va un nou spatiu plin de prospetime si vitalitate!

Un alt element in afara de aceasta curatare a spatiului, daca aveti timp, puteti sa "dati iama" si prin miile de lucrusoare pe care le-ati adunat precum furnicile pe tot parcursul anului. Este momentul propice sa va debarasati de vechile colectii de ziare (pe care nu le mai reciteste oricum nimeni), sa dati celor saraci hainele pe care nu le purtati sau care nu va (mai) plac, sa eliminati din casa toate acele cadouri care nu v-au facut placere (si cu care oricum nu face nimeni nimic), etc.
Veti elibera astfel un spatiu pe care il puteti destina (mental) noilor realizari pe care vreti sa le obtineti in noul an. Efectele sunt minunate!

Rezultate
Atunci cand faceti aceasta purificare a spatiului va veti simti invigorate. Energiile proaspete vor lua locul celor vechi de pana acum. Toti se vor simti mai relaxati si mai fericiti odata cu eliminarea vechiului aer din camere. Nu vor mai exista atatea certuri, oamenii bucurandu-se la randul lor de primenirea atmosferei.

Amintiti-va sa ganditi pozitiv pe tot parcursul acestui ritual de innoire. Simtiti cum aerul proaspat (si energia sheng qi) va umple si circula prin tot corpul. Acum puteti sa ganditi mai clar si sa luati decizii mai bune. Veti simti ca totul este posibil. Va urez mult succes!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod