Fengshui la serviciu - partea I

Serviciul este locul unde ne petrecem o mare parte a timpului nostru. Unele dintre noi lucreaza mai mult, altele mai putin, dar oricum suntem influentate de mediul de lucru.
Serviciul este locul unde ne petrecem o mare parte a timpului nostru. Unele dintre noi lucreaza mai mult, altele mai putin, dar oricum suntem influentate de mediul de lucru. Deci este foarte important sa ne faca placere sa mergem dimineata la serviciu, sa ne simtim relaxate si concentrate cand lucram, si sa nu fim epuizate la sfarsitul zilei.

In cele ce urmeaza, am realizat o trecere in revista a unor aspecte importante pentru crearea unui mediu armonios de lucru, o parte din ele fiind sugerate de Lillian Too, o maestra chineza de Fengshui cunoscuta pe plan international.

Nu ne vom ocupa aici de relatiile dintre colegii de serviciu, pe care trebuie sa le armonizati voi inseva in functie de personalitatile fiecareia. Este bine sa stiti ca, daca veti incerca sa urmati cele cateva sugestii de mai jos, veti reusi sa imbunatatiti atmosfera generala si legaturile dintre oameni vor fi si ele mai bune.

Este bine sa stai cu fata spre usa
Daca lucrati cu spatele spre o usa, in primul rand va simtiti ciudat pentru ca nu vedeti cine intra in incapere (lasand la o parte faptul ca se poate vedea ce lucrati la calculator, de exemplu).
Tendinta fireasca este sa ne intoarcem cu fata spre persoana care intra in camera, pentru a vedea cine este si ce intentii are fata de noi. In acest fel, reusiti sa va intrerupeti din lucru si sa va fie greu sa va concentrati.

Stati cu spatele la perete
Energia yin se "odihneste" langa pereti si in acestia. Cand stati cu spatele la un perete, va conectati cu energia acestuia care va poate fi de ajutor in munca. Peretele va ofera si sprijin virtual, ferindu-va de privirile altor colegi sau de alte energii mai putin bune. Bineinteles ca fiecare perete al unei incaperi are tipul ei de energie sau chiar mai multe tipuri. Aceste lucruri tin de structura energetica a cladirii care depinde de mai multi factori care sunt analizati in cadrul scolilor mai avansate.

Mariti spatiile inguste si incaperile mici cu ajutorul oglinzilor
Spre deosebire de ceea ce se crede despre oglinzi si Fengshui, acestea nu sunt folosite de practicantii de Fengshui traditional pentru contracararea energiilor negative sau alungarea spiritelor malefice.
Ele servesc in principal la largirea spatiilor inguste si la aducerea luminii sau a unor peisaje frumoase din exterior in interiorul unei camere. Nu folositi oglinzi create din oglinzi mai mici, care taie imaginea in bucati si nici nu puneti oglinda in fata usii, pentru ca poate reflecta in exterior tocmai energia buna de care aveti nevoie la lucru.

Imbunatatiti birourile cu forme neregulate folosind lumini si oglinzi
Formele regulate sunt cele mai bune - la serviciu sau acasa. Daca biroul vostru are o forma mai putin obisnuita, folositi lampi pentru a ilumina colturile intunecoase sau oglinzi de perete pentru a corecta formele neregulate.

Mascati colturile zidurilor cu flori sau plante
Puneti flori sau ghivece cu plante pe birou astfel incat sa se afle intre voi si colturile zidurilor sau ale unor stalpi care pot indrepta energii negative spre biroul vostru. Aveti grija sa fie proaspete si schimbati-le atunci cand se ofilesc.

Creati un camp de energie (Ming Tang) in fata biroului vostru
Ming Tang sau campul luminos (de energie) este un spatiu deschis aflat in fata casei, un loc unde energia pozitiva se poate aduna.
Prin analogie, incercati sa aveti loc liber in fata biroului vostru pentru ca energia buna sa se poata acumula si sa va ajute in munca.

Largiti coridoarele inguste cu ajutorul oglinzilor plasate pe pereti
De asemenea, daca este loc, puteti folosi mici ghivece cu plante pentru a incetini curgerea energiei prin coridoare lungi si inguste sau folositi tablouri cu peisaje pentru a adauga profunzime acelui spatiu.

Feriti-va de barnele din tavan
Nu stati direct sub o barna - schimbati-va locul sau incercati mascarea ei cu un tavan fals, daca este posibil. Durerile de cap sau alte simptome neplacute sunt cauzate uneori si de aceste "imbunatatiri" arhitectonice.

Sporiti-va norocul prin tavane plasate la inaltime
Tavanele inalte simbolizeaza energia cresterii. Totusi, ele reprezinta energia norocului daca nu au colturi ascutite sau barne create prin design.

Energizati un birou cu tavanul de joasa inaltime
Daca simtiti ca sunteti apasate si inghesuite in biroul vostru, instalati lumini puternice (daca nu aveti parte de un birou iluminat din belsug de lumina soarelui) si folositi vopsea alba pentru a imbunatati calitatea energiei.


Creati un flux al energiei in linii curbe
Permiteti-i energiei sa circule in linii curbe pentru a va aduce armonie la locul de munca. Acest lucru il puteti realiza intr-un spatiu unde lucreaza mai multi colegi prin aranjarea birourilor si a altor mobile sau obiecte decorative (ghivece cu plante, statui, etc.)

Creati un spatiu de primire a vizitatorilor care sa va aduca prosperitate
Daca zona in care sunt primiti vizitatorii cuprinde un spatiu liber (Ming Tang), atunci va tinde sa aiba parte de Fengshui mai bun pentru ca permite acumularea energiei. Pastrati aceasta zona bine iluminata si plina de energie yang.

Reguli zilnice
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod