Fengshui in casa voastra

Fengshui clasic este un sistem care se bazeaza pe observarea atenta a fortelor ceresti (timpul) si a celor pamantesti (spatiul exterior si cel interior) si a modului in care qi-ul...
Fengshui clasic este un sistem care se bazeaza pe observarea atenta a fortelor ceresti (timpul) si a celor pamantesti (spatiul exterior si cel interior) si a modului in care qi-ul (energia) celor doua planuri interactioneaza. Acesta este primul articol dintr-o serie care va aborda principalele aspecte teoretice si aplicatii practice ale stiintei Fengshui traditional.

Fengshui autentic, la care ma voi referi sub denumirea de Fenghsui traditional in cele ce urmeaza, este o practica straveche care isi are inceputurile acum vreo 6000 de ani, fiind creata de chinezi in timpul perioadei neolitice.


Fengshui este o practica ce aduce echilibru intre aceste forte. Cuprinde un set de tehnici si o parte teorectica ce pot fi studiate si apoi aplicate in mod sistematic pentru a aduce schimbari benefice in spatiul de langa noi.

Termenul "Fengshui", care se traduce literal "vant apa" - cele doua elemente care influenteaza curgerea energiei in spatiu - reprezinta in mod figurativ arta si stiinta de a trai in armonie cu mediul inconjurator. Este o stiinta pentru ca se bazeaza pe formule clare si pe calcularea directiilor magnetice pentru aplicarea acestora.
O mare parte din Fengshui poate fi privita ca o arta pentru ca necesita o judecare si interpretare subiectiva a datelor culese.

Fengshui - arta si stiinta
Cele doua orientari (scoli) principale in Fengshui
Ce este de fapt Fengshui clasic (traditional)?
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 17 Apr 2008, 03:50
    semineu artficial

    Am achizitionat de curand o garsoniera spatioasa (50 mp) in care as vrea sa montez un semineu artificial. e posibil asa ceva?daca da, unde ar trebui montat dpdv estetic/fengshui si cat spatiu ar lua?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod