Fă-ţi loc în dulap pentru hainele noi. Ce faci cu cele vechi?

Cu fiecare nou anotimp şi noi tendinţe în modă, garderoba ta suferă modificări. Iar o curăţenie straşnică de sărbători scoate întotdeauna la iveală mormane de haine... pe care nu le mai porţi. Ce faci cu ele pentru a lăsa loc noii garderobe?

Donează-le


Fiindcă tot se apropie cea mai frumoasă perioadă a anului, marcată de bucuria de a dărui, de ce nu le-ai face o surpriză celor mai puţin norocoşi? Sortează hainele din şifonier şi alege-le pe cele în stare foarte bună, dar pe care ştii sigur că nu o să le mai porţi, după care ia legătura cu case de copii, case de bătrâni sau alte instituţii ale statului ori ONG-uri care ar putea oferi hainele selectate de tine celor nevoiaşi.
În acelaşi timp, le poţi dărui tu însăţi fără intermediari unor cunoscuţi sărmani, vecini, oameni ai străzii...

Repară-le

Îţi pare teribil de rău după bluziţa cumpărată astă-vară căreia i s-a rupt o bretea? Ei bine, nu spune nimeni că trebuie să o trimiţi de urgenţă la coşul de gunoi: câtă vreme problema poate fi reparată (de tine sau la un croitor priceput), nu ai niciun motiv să renunţi la ea!

Procedează similar cu toate hainuţele care-ţi sunt dragi, dar care au mici probleme - pe restul, de la şosete găurite la tricouri decolorate, pulovere roase de molii etc., care nu mai pot fi salvate, le poţi pune în grămada cu obiecte de aruncat.

Aruncă-le

În completarea punctului anterior, refuză să mai permiţi pieselor vestimentare şi accesoriilor uzate, deteriorate, nepurtate de ani de zile să îţi mai umple inutil spaţiul disponibil din şifonier! Chiar dacă o parte dintre ele au valoare sentimentală, nu are sens să te agăţi de ele la infinit - odată ce vei renunţa la ele, dulapul îşi va permite noi achiziţii, iar tu îţi vei putea crea noi amintiri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod