Eleganta tinereasca

Cum faci ca un apartament cu spatii nu foarte generoase sa devina locuinta ideala pentru o tanara de 20 de ani

Cum faci ca un apartament cu spatii nu foarte generoase sa devina locuinta ideala pentru o tanara de 20 de ani – iata provocarea careia i-au facut fata arhitectele Ina Cocioba si Irina Ionescu de la City Project. Reorganizarea spatiilor interioare, alegerea culorilor, liniile mobilierului au pornit tocmai de la acest criteriu: varsta locatarei.

De cand intri, te intampina o atmosfera relaxata, un aer modern si elegant dat de formele si dispunerea mobilierului, de spatiile deschise si de accentele discrete oferite de decoratiuni. Refunctionalizarea spatiilor a pornit de la ideea de a avea camere mari, luminoase, care sa reflecte stilul de viata al proprietarei. Initial, apartamentul avea trei camere, doua bai, dintre care una de serviciu, si doua balcoane.

Actualului living i s-a adaugat un loc de luat masa ce a rezultat in urma inchiderii fostei loggii cu geamuri mari, pe toata suprafata initiala. Acest spatiu a fost ridicat cu o treapta fata de nivelul general. Peretele dintre bucatarie si living a fost spart, in locul lui aparand un bar, cu dubla functiune, fiind si spatiu de depozitare pentru bucatarie.

Draperiile si table runner-ul sunt de un rosu aprins, subliniind locul de luat masa. De altfel, tonuri de rosu se regasesc in tot livingul, prin obiectele decorative folosite, oferind omogenitate intregului spatiu.

Corpurile de iluminat suspendate deasupra barului puncteaza discret acest spatiu. Bucataria deschisa este astfel amenajata incat sa se integreze intregului, oferind posibilitatea proprietarei de a se bucura permanent de compania prietenilor.

Cele doua dormitoare existente la inceputul lucrarilor au fost unite, rezultand o singura camera, amenajata astfel incat sa poata sa fie folosita si ca birou. Pentru a avea mai mult spatiu in baie, aceasta a fost marita, astfel incat sa poata fi montata cada pe colt.

Parchetul, achizitionat de la East European Partner, este folosit in intreaga casa, confera continuitate spatiilor interioare.

Din punctul de vedere al culorilor folosite, paleta de nuante nu este foarte larga, dar e inedita prin tonurile de baza. Tot mobilierul, realizat de Rig Mob dupa proiectul arhitectelor, este din lemn wenge. Canapelele din living sunt bej, ramanand in sfera tonurilor de marouri care domina aceasta zona.



Pentru a dinamiza acest spatiu, au fost proiectate zone decupate in peretele de gips carton, vopsite, luminate si decorate, pentru a oferi un plus de farmec si eleganta discreta. Se observa un joc de intrepatrunderi intre alb si un maro grizat, cu o vaga tenta de mov, care pregateste surpriza din dormitor.

Decoratiunile au fost aduse in parte de proprietara din Anglia, iar o parte au fost achizitionate de la magazinul Interior. Dormitorul este inedit, organizat astfel incat sa fie folosit si ca birou.

Biroul, integrat dormitorului, se remarca prin simplitatea si eleganta amenajarii. Carpeta, achizitionata de la East European Partner, adauga un aer jucaus si tineresc acestui spatiu, prin colorit si materialitate.

Culorile alese pentru amenajarea dormitorului sunt intense, iar combinatia dintre acestea contureaza un spatiu amenajat cu gust, relaxant. Draperiile si perdelele vaporoase acopera intreg peretele exterior, conferind eleganta atmosferei.

Culoarea mov folosita pentru vopsirea partiala a peretilor ofera un aer de prospetime, potrivit varstei proprietarei.

Violenta aparenta a culorii este domolita de tonurile de bej folosite pentru draperii, lenjeria de pat, adusa din Anglia, si carpete, achizitionate de la East European Partner.

Alegerea acestei culori s-a facut inca de la inceputul proiectului, insa marea provocare pentru tanara proprietara a constituit-o momentul in care a vazut aceasta culoare inca neuscata si in lumina de seara. Prima reactie a fost, bineinteles, sa le sune pe arhitecte.

Cum insa relatia lor se baza pe incredere reciproca, a avut rabdarea sa astepte ca intreaga amenajare sa prinda forma. Rezultatul: acum este pe deplin multumita de alegerea facuta.

Iluminarea intregului spatiu este potrivita functiunilor pe care le adaposteste. Biblioteca, de altfel doar niste rafturi ce lasa sa se vada culoarea peretului din spate, este luminata discret cu spoturi plasate la baza. Peretele mov de la capatul patului este pus in evidenta de lumina calma a becurilor montate in scafa.

Lumina directa este situata deasupra biroului, iar peretele ce desparte cele doua functiuni are montate deasupra o serie de spoturi.

Acesta este realizat din gips carton avand pe ambele parti rafturi si nise cu diferite destinatii.

Astfel, pe partea cu biroul, numarul lor este mai mare, pentru a putea gazdui elementele necesare studiului: carti, foi, cutii cu creioane, pixuri etc. Cealalata parte a peretelui prezinta doar doua nise pentru obiecte decorative, care rup masivitatea si monotonia suprafetei.

Pentru a pastra atmosfera generala a casei, baia a fost amenajata in tonuri de bej, cu mobilier realizat din lemn wenge. Amenajarea acestui apartament are la baza o relatie foarte stransa, de incredere si respect reciproc, intre proprietara si arhitectele Ina Cocioba si Irina Ionescu.

Un proiect indraznet nu numai prin culorile folosite, ci si prin refunctionalizarea spatiilor interioare, astfel incat sa ofere tinerei locatare posibilitatea sa se bucure la maximum de noua ei casa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod