Economii consistente și confort sporit: 6 metode de reducere a consumului de apă

Fiecare persoană consumă în medie 150 de litri de apă pe zi. Dotarea casei cu aparatură funcțională și aplicarea unor metode simple de reducere a consumului de apă te vor ajuta să-ți reduci cheltuielile lunare și vei putea contribui la diminuarea cantității de apă menajeră, numită adesea „apa gri”.
Poate te-ai obișnuit să ai mereu apă curată și să o folosești fără să-ți impui limite clare, însă seceta și consumul în creștere al acestei resurse ar putea avea efecte dramatice. Dincolo de aceste considerente este posibil ca un număr ridicat de litri de apă la nivel de lună să te facă să cheltuiești destul de mult. În aceste condiții merită să aplici principalele metode de reducere a consumului de apă. 
Efectele nu se vor lăsa așteptate și este posibil să constați și beneficii suplimentare cum ar fi ameliorarea aspectului pielii sau prevenirea formării mucegaiului din cauza scurgerilor sau a țevilor izolate necorespunzător.

 
Iată ce metode de reducere a consumului de apă trebuie să aplici și tu chiar de astăzi:

 
1.
Oprește robinetele

Începe să economisești apa prin combaterea obiceiurilor care favorizează risipa ei. Nu lăsa niciun robinet deschis dacă nu ai nevoie de apă în momentul respectiv. Oprește apa când te speli pe dinți, în timp ce te razi sau când îți masezi fața cu gelul de curățare.
Ai grijă să repari scurgerile pentru că picăturile pierdute de la fiecare robinet defect sau de la toaletă pot crea un consum suplimentar semnificativ.

 
2. Folosește fiecare picătură

Învață să dai un scop clar cantității de apă folosite. De exemplu, poți pune într-un vas adânc apa pe care o vei utiliza pentru a spăla fructele și legumele. În cazul în care durează ceva timp până se încălzește apa de la robinet nu o irosi, ci strânge-o într-un vas și udă grădina sau ghivecele cu flori cu ea.

 
3.
Nu spăla vasele cu apa care curge direct

În loc să lași apa să curgă în timp ce speli vasele este mult mai bine să folosești o chiuvetă dublă. Umple o parte cu apă caldă și o parte cu apă rece. Vei folosi cu 50% mai puțină apă, iar vasele vor fi mai curate. Spală-le mai întâ în apă caldă cu detergent, apoi clătește-le în apă rece, în cealaltă parte a chiuvetei.

 
4. Ia în calcul o mașină de spălat vasele

Aceste dispozitive pot fi extrem de utile pentru a diminua consumul de apă, dar nu le folosi decât după ce le-ai umplut. Dacă vei pune doar jumătate din capacitate vei ajunge să consumi prea multă apă. Alege un model de dimensiuni mai mici, cu 2 sertare și vei avea costuri reduse pentru curent, apă și detergent.

 
5.
Alege o mașină de spălat economică

Fiecare familie spală rufe de cel puțin 300 de ori pe an, apa consumată de mașina de spălat reprezentând aproximativ 20% din consumul total al unei case.
Ca regulă generală mașinile cu încărcare frontală consumă mai puțină apă față de cele cu încărcare verticală. Indiferent ce model alegi asigură-te că nu consumă foarte mult curent și nu se umple complet, ci folosește jeturile de apă și filtrele de presiune crescută pentru a curăța eficient hainele.

 
6. Acordă mare atenție băii

Baia este locul în care poți face economii semnificative în ceea ce privește consumul de apă. Toaleta reprezintă 30% din consumul total de apă într-o locuință și contează foarte mult să alegi un model nou de bazin pentru a reduce consumul de apă cu până la 60%.
Dușul reprezintă 17% din consumul de apă.
În primul rând este indicat să optezi pentru un duș, în loc să faci baie, mai ales dacă ai o cadă foarte mare. Pentru a economisi apa este recomandat să alegi un cap de duș economic, care necesită mai puțină apă decât unul obișnuit pentru că permite admisia de aer.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod