Echilibru si armonie la locul de munca

Este bine ca atmosfera de la locul de muncasa fie echilibrata si, totodata, plina de culoare.Vom vedea cum sa folosim cele doua fatete ale energiei (qi), adica yin si yang...
Sa continuam cu alte cateva sfaturi scurte si eficiente pe care leputeti aplica la serviciu. Este bine ca atmosfera de la locul de munca sa fie echilibrata si, totodata, plina de culoare. Vom vedea cum safolosim cele doua fatete ale energiei (qi), adica yin si yang, pentru a ne imbunatati randamentul. De asemenea, vom intelege cum ne afecteaza culorile si vom alege mai bine nuantele potrivite, in functie de ceea ce dorim sa obtinem.

Pastrarea echilibrului yin-yang la serviciu
Energia yin este receptiva, rece si pasiva.
Energia yang este creatoare,stralucitoare si activa. Birourile unde predomina culoarea gri, deexemplu, pot deveni excesiv de yin, ceea ce poate duce la scaderea atentiei, lipsa energiei de lucru, somnolenta. Remediul este folosirea energiei yang pentru a contracara energia yin predominanta. Folositi plante sau tablouri viu colorate.

Echilibrarea energiilor feminine cu cele masculine
Birourilor care sunt prea feminine le lipseste energia asertiva yang, iar cele care sunt prea masculine sufera de o "supradoza" de yang.
Incercati sa pastrati echilibrul.

Energia yang este atrasa prin folosirea luminilor
Aveti grija ca biroul in care lucrati sa fie bine luminat (cu lumina naturala, daca este posibil). Acest lucru atrage energia yang care aduce putere si noroc. Energia yang este foarte importanta mai ales iarna,atunci cand zilele sunt scurte, deci avem parte de putin yang, iar noptile lungi, yin-ul putand astfel sa se dezvolte in defavoarea yang-ului.

Inviorati un birou tern aducand energie yang
Pentru a imbunatati energia unui birou lipsit de stralucire, schimbati schema de culori, folositi tablouri si jaluzele viu colorate, inviorati atmosfera cu ajutorul muzicii.
La serviciu este bine sa predomine yang-ul,dar nu uitati sa pastrati si putin yin. Echilibrul este cheia.

Alte idei pentru a aduce energii pozitive
Culorile in Fengshui
Sfaturi la final
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod