E vremea orhideelor!

După o vară în care mi-am cam neglijat cele 7 orhidee Phalaenopsis, în special după ce au rămas fără flori şi cu frunzele îngălbenite, am crezut că le-am pierdut şi că vor fi nişte

După o vară în care mi-am cam neglijat cele 7 orhidee Phalaenopsis, în special după ce au rămas fără flori şi cu frunzele îngălbenite, am crezut că le-am pierdut şi că vor fi nişte plante triste, fără şanse de recuperare.

Dar când nici nu mă aşteptam, am observat muguri care dădeau semne că urmează să apară tije noi! Şi nici nu am făcut mare lucru... Am tăiat tijele uscate, lemnificate, şi cam atât.

Acum văd că orhideele mele sunt pline de viaţă, fiecare dintre ele are cel puţină o tijă florală nouă, iar pe cele vechi au început să crească noi rămurele de flori.

În câteva săptămâni, de fapt, fix de Crăciun, cred că voi avea ferestrele pline de flori! Prin urmare, dacă vrei plante care să înflorească senzaţional fără să faci mare lucru, alege orhideele Phalaenopsis.

Florile durează până la 6 luni!

Nu uita însă că sunt destul de pretenţiose la apă. Mai bine le laşi să se usuce între udări, decât să fie în permanenţă ude. Cea mai bună metodă de udare pentru ele este "strecurarea" apei prin ghiveci. Pune ghiveciul într-o farfurie, toarnă apă, apoi mută ghiveciul într-o altă farfurie şi toarnă apa scursă în prima. Repetă mişcarea de câteva ori pentru ca tot substratul din ghiveci să fie umezit.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod