Designul interior ca terapie de cuplu?

A lucra cu un cuplu este adesea destul de dificil, mai ales cand incerci sa satisfaci gusturile si cerintele ambilor soti. Fiecare are cariera sa, ea are gusturile ei, el pe ale lui...

A lucra cu un cuplu este adesea destul de dificil, mai ales cand incerci sa satisfaci gusturile si cerintele ambilor soti.

Fiecare are cariera sa, ea are gusturile ei, el pe ale lui, si impreuna trebuie sa gasim o cale spre un compromis la care niciodata nu au reusit sa ajunga.

Destul de greu de realizat, mai ales ca am intalnit cupluri care continuau sa argumenteze si sa se "lupte" in fata mea, fiecare cautand sa ma castige ca aliat. Mai adaugam faptul ca, de obicei, nici unul nu are dreptate...



Solutia

Primul lucru pe care incerc sa-i fac sa-l inteleaga este ca nu sunt platit ca sa le dau dreptate daca nu au si nici sa desenez dimineata ceea ce viseaza ei noaptea...

Situatie dificila, rezolvata, dupa caz, transant sau cu mult tact. Intr-un final, toata lumea intelege ca rolul meu este sa aflu ce gandeste fiecare si sa le ofer ceea ce isi doresc. In mod firesc, fiecare are obiceiuri bune si obiceiuri rele.

Trebuie "doar" sa aflu care sunt acestea. Dupa indelungi discutii, de preferat cu fiecare in parte, se ajunge si la mult asteptata si (cateodata) nesperata solutie.



Cum se ajunge la compromis?

Sa spunem ca este vorba de o casa mai mare. Sa spunem ca ea colectioneaza obiecte de arta si el nu. Ea va primi livingul ca spatiu de desfasurare, iar el mansarda. Ea va decide stilul unui dormitor, el isi va impune gustul in decorarea biroului. Si asa mai departe... Este, de obicei, o solutie care multumeste clientii.

O alta abordare este cea in care le propun cu totul altceva. Ceva ce place ambilor parteneri si la care nu s-au gandit pana atunci. Isi descopera gusturi comune.
Descopera un nou mod de viata. Un nou inceput?... Este solutia care ma multumeste pe mine.

Ce invatam?

Sa ne cunoastem limitele. Sa cunoastem dorintele partenerului. Sa nu ne impunem cu orice pret, mai ales atunci cand exista si alte optiuni. Sa luam decizii impreuna. Sa fim fericiti!

Clientul perfect

Pentru un designer, clientul perfect este un client educat. Este o surpriza placuta atunci cand se implica activ, cand se informeaza corect, cand este deschis si dornic sa ma ajute sa-l inteleg.
Sa fim prieteni.

A trai impreuna, a decora impreuna, consta, de fapt, in a gasi cai de compromis, de a transforma micile lucruri dezagreabile in tot atatea glume. Este o calatorie. Bucurati-va de ea!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod