Deserturi speciale pentru Paşte. 5 reţete simple - VIDEO

Un cheesecake cu mousse de ciocolată sau lava cake cu dulce de leche revigorează puţin meniul de Paşte. Încearcă aceste deserturi speciale pentru Paște!

Chiar dacă prăjiturile de pe vremea lui bunica rămân în topul multor persoane, poate îţi doreşti totuşi să revigorezi puţin carneţelul cu prăjituri şi să optezi pentru ceva diferit pentru sărbătorile pascale din acest an. Pasca şi cozonacul rămân la mare căutare şi le aşteptăm cu mare drag, dar ce ar fi să adaugi pe lângă ele un desert special pentru Paște cu care să-ţi surprinzi plăcut invitaţii.


1. Cheesecake cu mousse de ciocolată

Un cheesecake cu mousse de ciocolată va fi pe gustul oricui şi este o prăjitură perfectă pentru masa de Paşte.

Pentru blat ai nevoie de:
20 de biscuiţi cu cremă, 7 linguri cu unt topit şi opţional zahăr brun (biscuiţii sunt deja dulci şi poţi să renunţi la zahăr).

Biscuiţii se mărunţesc într-o pungă sau mixer, se amestecă cu untul şi se presează într-o formă rotundă cu pereţii detaşabili. Cuptorul se preîncălzeşte la 150 de grade Celsius.

Pentru cremă ai nevoie de: 900 de grame de cremă de brânză, 113 grame de ciocolată neagră topită, 1 lingură de cacao pudră, 1/2 cană de zahăr, 2 plicuri cu vanilie Bourbon, 4 ouă, 350 mililitri cu smântână grasă lichidă, 1-2 linguri cu zahăr pudră

Se mixează brânza, ciocolata topită, cacaua şi zahărul. Apoi se adaugă ouăle şi vanilia, mixând bine compoziţia rezultată.
Smântâna grasă lichidă se bate cu zahărul pudră, iar la final se încorporează treptat şi cu mişcări delicate în amestecul de ciocolată.

Se toarnă crema peste blatul de biscuiţi şi se pune forma într-un vas mai mare în care se toarnă apă fierbinte. Se introduce la cuptor timp de 60-70 de minute.

Pentru glazură ai nevoie de:
450 de grame de ciocolată neagră sau chipsuri de ciocolată şi 470 mililitri de smântână lichidă grasă caldă. Se toarnă ciocolata peste tort, după ce acesta s-a răcit, şi se introduce la frigider.

 

2. Lava cake cu dulce de leche

Acest desert inedit se poate servi alături de o cupă de îngheţată.

Pentru 4 porţii ai nevoie de: 500 de grame de dulce de leche, 125 mililitri de unt topit, 2 gălbenuşuri, 2 ouă întregi, 30 de grame de făină. Cuptorul se preîncălzeşte la 220 de grade Celsius.

Se mixează într-un bol dulce de leche cu untul. Într-un bol separat se mixează ouăle, apoi se toarnă amestecul cu dulce de leche şi treptat se adaugă făina, amestecând bine cu mixerul. Formele se unt cu unt şi se tapetează cu făină, se toarnă amestecul în ele şi se introduc la cuptorul încins timp de 12-14 minute, până când devin rumene.



Se întoarce pe o farfurie şi se serveşte caldă alături de îngheţată de vanilie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod