Desert: Îngheţată cu biscuiţi crocaţi şi migdale

Este vară, asta cred că se poate simţi de oricine şi oricând. Ce ne place nouă să mâncăm în acest anotimp cel mai mult şi cel mai mult? Exact... Îngheţata. Este deliciosă, dulce şi aromată, dar, mai mult decât atât, răcoritoare... Este potrivită ca şi meniu atunci când ieşi la restaurant, când ieşi în parc cu prietenii sau când vrei să te răcoreşti pe plajă.
Este vară, asta cred că se poate simţi de oricine şi oricând. Ce ne place nouă să mâncăm în acest anotimp cel mai mult şi cel mai mult? Exact... Îngheţată. Este deliciosă, dulce şi aromată, dar, mai mult decât atât, răcoritoare... Este potrivită ca şi meniu atunci când ieşi la restaurant, când ieşi în parc cu prietenii sau când vrei să te răcoreşti pe plajă.

Recomandarea noastră astăzi este să pregăteşti un astfel de preparat, care-ţi va încânta papilele gustative şi care te va ajuta să treci mai uşor peste temperaturile caniculare.

Ingrediente:

150 grame biscuiţi crocanţi obişnuiţi
150 grame dulceaţă de vişine
30 game migdale decojite şi măcinate
15 linguri expresso rece sau cafea foarte tare


Pentru cremă ai grijă să nu-ţi lipsească:

1 plic praf pentru ingheţată de lămâie
200 ml de lapte rece

Pentru ornat:

150 ml lichior de cireşe

Mod de preparare:


Biscuiţii sfărâmaţi se amestecă cu cafeaua şi cu migdalele şi, pe o hârtie de copt de 50 cm lungime, trasaţi un pătrat şi închideţi în el masa de biscuiţi. Peste el se pune dulceaţa topită (încălzită puţin pe foc) şi se pune la rece.

În paralel, se amestecă praful de îngheţată cu 200 ml de lapte rece, până se va obţine o spumă consistentă.
Îngheţata astfel obţinută se pune peste blatul de biscuiţi lăsând margini de 2 cm. Produsul astfel obţinut se rulează cu ajutorul hârtiei de copt şi se răsuceşte la capete. După ce a fost lăsată 40 de minute la congelator, rulada se taie felii şi, înainte de servire, se stropeşte cu lichior.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod