Descoperă farmecul bucătăriei nordice în Săptămâna Scandinavă

Între 10 și 16 martie, în Săptămâna Scandinavă, la Lidl ai ocazia să experimentezi gustul bogat al bucătăriei nordice. De la preparatele pe bază de pește și până la deserturile copioase - toate îți vor dezvălui secretele culinare ale nordului.
Între 10 și 16 martie, în Săptămâna Scandinavă, la Lidl ai ocazia să experimentezi gustul bogat al bucătăriei nordice. De la preparatele pe bază de pește și până la deserturile copioase - toate îți vor dezvălui secretele culinare ale nordului.  Bucătăria nordică este locul de întâlnire al ingredientelor consistente și al contrastelor surprinzătoare. Punând accentul pe preparatele din pește, care se regăsesc într-o varietate bogată, nordicii au cultivat de asemenea și tradiția deserturilor copioase.

Prepară chiar la tine acasă celebrele chifteluțe suedeze, pe care le poți asezona cu amestecul condimentar destinat lor.
Conform rețetei tradiționale, ele se servesc cu dulceață de afine, piure de cartofi, mazăre și sos de smântână. O altă mâncare tradițional suedeză este supa de elan, preparată din carne de elan și cartofi, rafinată cu smântână.   Poți opta pentru specialități precum heringul marinat sau pasta din icre de cod, cu care poți orna antreurile reci sau tartinele. Delicioase sunt și pâinea crocantă cu tărâțe sau pâinea crocantă din secară . Ambele sunt ideale pentru gustări, pe care le poți prepara cu brânza cu mucegai albastru sau cu brânza norvegiană Jarlsberg.

 O vizită la Lidl în Săptămâna Scandinavă îți va arăta cât de sofisticate sunt deserturile nordicilor.
Încearcă tortul suedez cu migdale, ștrudelul danez sau magnificul tort suedez cu ciocolată neagră, o specialitate cu migdale și cremă de ciocolată, învăluită în ciocolată neagră cu 60% conținut de cacao. Servește alături de un desert consistent clasicele compoturi daneze de prune uscate sau de căpșuni.  Dacă preferi deserturile variate, poți încerca biscuiții cu cremă de ciocolată sau de zmeură sau biscuiții suedezi din ovăz, dar și brioșele cu cremă de lămâie  sau marțipanul învelit în ciocolată amăruie. 

Tort suedez cu migdale - 17,99 lei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod