Decoreaza-ti casa in culorile toamnei!

Frunzele in culorile toamnei sunt emblema acestui anotimp. Ele se pot regasi pe un tapet, pe covoare, perdele sau asternuturi, mai mult sau mai putin stilizate, pe texturi lucioase ori catifelate. Bineinteles ca cele naturale vor aduce mirosul toamnei in casa ta, alaturi de alte plante decorative cu care poti realiza adevarate capodopere in fiecare vaza.

Crengute de maces, catina, muschi, castane, fructe, seminte si nelipsitii bostanei vor da culoare interiorului si iti vor pune imaginatia la incercare.
Din acei mici bostanei se pot realiza lumanari interesante, doar prin inlocuirea miezului cu ceara.

Daca vrei mai multa eleganta, poti opta pentru culori lucioase, aramiu sau auriu pe un fond inchis, mentinand aceleasi tonuri calde. Aceste texturi lucioase sunt puse in valoare foarte bine de tesaturi mate, care absorb lumina, cum ar fi catifeaua. Tapiterii catifelate, in contrast cu structuri de mobilier imbracate in foita de aur vor crea un interior cu adevarat deosebit si luxos.

Culorile inchise creeaza intimitate, dar distrug luminozitatea camerei, de aceea iluminatul este foarte important.
Stralucirea anumitor obiecte sau reflexiile de oglinda devin complementare razelor soarelui sau incandescentei corpurilor de iluminat. Interioarele realizate in nuante inchise, incarcate cu diferite obiecte sau motive decorative au nevoie de corpuri de iluminat extrem de simple, mari, din sticla sau plexiglass alb. Ele vor actiona in campul vizual ca o "pauza", o alternanta simpla, uniforma, aducand un plus de rafinament.

Poti realiza decoruri deosebite doar prin observarea naturii si a culorilor ei.
Imbinarile de tonuri si nuante, contrastele, toate vor crea atmosfera ideala daca sunt inspirate din bogatiile naturii. Toamna creeaza un adevarat impact pictural asupra retinei noastre si ar fi pacat sa ramanem indiferenti...
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristi nuna pe 17 Dec 2011, 21:13
    culori pt interior

    miam facut o casa noua.Acum trebuie sa varuiesc pe dinauntru si nu stiu ce culori sa aleg.AS VREA CEVA MAI DIFERIT.daca ma poate ajuta careva

    0
    1

  • pufarina23 pe 27 Oct 2008, 10:46
    culorile toamnei

    Se spune că preferinţa pentru nuanţele de pământ este apanajul oamenilor practici..consider ca nuanţele blânde ale naturii ofera o coloraţie discretă şi elegantă.

    1
    0

  • pantera_dacs pe 20 Oct 2008, 23:33
    Decoreaza-ti casa in culorile toamnei

    deosebit de important este pentru fiecare spatiul propriu,in care ne consuman si ne manifestam intmitatea. Pentru o relaxare de calitate,spatiul ce trebuie decorat trebuie sa fie definit si gandit pentru activitatile cotidiene ale vietii de familie.Ele ,reflecta nu doar necesitati zilnice ci si propria personalitate a locatarului.Culorile mai vii,sau dimpotriva mai stinse trebuie si ele sa faca trecere de la o funciune cotidiana la alta.Ar fi interesantca paleta coloristica sa fie in ton nu doar cu anotimpul ci si sa aduca un aport in definirea unor funciuni diferite in spatii ori foarte mici,ori foarte mari.Adica sa ne dea o iluzie de spatialitate suplimentara, sau un plus de confort intr-un spatiu meschin.

    0
    1

  • pantera_dacs pe 20 Oct 2008, 23:14
    decoreazati casa in culorile toamnei

    Personal, doresc mai multe imagini

    0
    1

  • adriana pe 13 Oct 2008, 00:06
    pt ned

    in privinta culorilor, poate ar fi bine ca usile sa aiba culoarea podelei (daca e parchet sau alt tip de lemn) camerele cu pereti albi sunt cel mai usor de amenajat, se potriveste orice mobila, decorul putand fi completat de un tablou (dar nu cu lac si barca), o perdea si o lustra sau vaza de aceeasi culoare cu covertura patului. ( eu de ex am mobilat dormitorul pornind de la trei mici tablouri in serie care au rama rosu deschis. Am pus draperii si covertura la fel, rosu deschis, iar mobila e negru si maro. Ca sa deschid, am ales mocheta si lustra bej . Arata f bine, toata lumea apreciaza, dar ar fi fost f greu sa fac aceste lucruri cu pereti vernil sau roz! De asemenea, poti colora doar o grinda, sau un spatiu de la geam, etc in functie de necesitati. Alternativa la alb ar fi galben deschis, da caldura si luminozitate. In privinta balconului, daca nu-l desfiintezi, de ce sa-l inchizi? Un geam si o usa bune, eventual si o izolatie exterioara te scapa de frig mai bine decat un balcon inchis pur si simplu si neizolat. (asta o stiu de la vecinul meu care si-a inchis balconul cu o spinare de bani, dar fara izolatie si acum tot tremura! ) Iar pt o inviorare sau o cafea bauta pe vreme buna intr-un balcon deschis...... merita (asta daca nu vrei sa maresti spatiul camerei - caz in care obligatoriu trebuie izolatie facuta de cineva care stie despre ce e vorba, ca sa nu risti sa-ti siroiasca apa din condens pe pereti!) Oricum, distractie placuta! Pt mine a decora o casa e una dintre marile bucurii. Daca ai idei tot chinul asta poate deveni o distractie!

    0
    1

  • cori pe 12 Oct 2008, 10:08
    decorul

    Buna, vreau sa-mi fac reparatie in dormitor si nu stiu ce culori sa utilizez, vreau ceva deosebit, culorile sa fie calde si destul de placute si cam ce accesorii mi s-ar potrivi, si ce modificari as mai putea face

    1
    0

  • Laura pe 11 Oct 2008, 10:26
    raspuns pt Ned

    Buna,eu mi-am zugravit dormitorul in "cafea cu lapte"pt ca am crezut ca da un aer mai elegant,iar usile care sunt din pal m-i le-am dat cu lac culuarea lemnului si sunt foarte multumita,daca tii cont de ce culoare are mobila,de ex mobila mea e din doua culori(crem si caramiziu)si de aceea am dat si culoarea asta,si am asortat si culoarea de la perdea si covorul si a iesit super,sper ca ti-am fost de folos,Laura!

    0
    1

  • ned pe 11 Oct 2008, 09:07
    decorare dormitor

    Din dormitor se face iesirea spre balcon(am numai doua camere) sidoresc sa-mi inchid balconul.In aceasta conjunctura nu voi mai schimba geamul de la camera cu usa care se deschide spre balcon .Majoritatea vecinilor mei au desfintat-o dar eu nu doresc asa ceva deoarece sant foarte friguroasa plus ca pe balcon am depoyitate mai multe lucruri care nu am unde sa le pun. Vreau sa zugravesc pt.ca este alb iar mobila este cu pat dublu.Ce culoare ma sfatuiti sa folosesc la zugravit si eventual in ce culoare sa vipsesc aceasta usa, eventual si interiorul de la usa de intrare in dormitor .De asemenea ce modificari mai pot aduce

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod