Decoreaza cu ajutorul materialelor textile

In decorarea spatiilor interioare, specialistii tin cont de personalitatea celui care va locui in spatiul respectiv, alegand culorile, formele si texturile potrivite personalitatii acestuia...
In decorarea spatiilor interioare, specialistii tin cont de personalitatea celui care va locui in spatiul respectiv, alegand culorile, formele si texturile potrivite personalitatii acestuia. Acelasi lucru se poate spune si despre materialele textile, care, folosite in decorarea locuintei, iti pot reprezenta cu usurinta personalitatea.

Materialele textile, fiind disponibile intr-un numar aproape infinit de texturi, culori sau imprimeuri, pot fi o adevarata comoara pentru tine daca iti doresti sa schimbi ceva in casa ta. Alegerile pe care le faci trebuie sa te reprezinte, prin urmare, pune-ti imaginatia la treaba si redecoreaza incaperile in care traiesti cu ajutorul textilelor.


Fie ca e vorba de living, dormitor sau bucatarie, decoratiunile din materiale textile sunt nelipsite: pernele, cuverturile, perdelele, draperiile, fetele de mesa etc. Alegerea corecta a acestora poate pune in valoarea stilul pe care l-ai ales sau, din contra, ar putea ruina eforturile tale de a-ti decora casa cu gust.

Pernele decorative


Asa cum le spune si numele, aceste perne nu au alt scop decat cel de a decora camera, fiind plasate adesea pe canapea. Este important sa tii cont de cativa factori atunci cand le alegi, factori precum mobila din camera, culoarea peretilor, a pardoselii, a perdelelor si stilul in care este decorata camera.


De exemplu, daca living-ul tau este decorat in stil minimalist, decoratiunile pe care le alegi, inclusiv pernele pentru canapea, trebuie sa respecte acelasi stil simplu.

Scaune acoperite


In afara materialelor textile care sunt folosite de regula intr-o incapere - perdele si draperii - poti folosi textilele pentru decorarea canapelei, a scaunelor si meselor. In astfel de cazuri, poti alege imprimeuri care sa puna in valoare diverse obiecte din camera. De exemplu, daca lustra ta este albastra, foloseste bucati de material textil de culoare albastra pentru a inveli scaunele din camera.

Avantajul folosirii textilelor este acela ca iti ofera libertatea de a schimba destul de usor ambianta prin simpla inlocuire a materialului folosit: alte culori, alte texturi, alte imprimeuri..
toul depinde de imaginatia ta.

Dormitor


In dormitor, materialele textile iti aduc nu numai atmosfera pe care doresti sa o impui, ci si confortul la care cu siguranta visezi. Ideale pentru aceasta camera sunt decoratiunile textile in culori relaxante: verde olive, violet lavanda sau nuantele "usoare", care nu agreseaza privirea si nu deranjeaza.

Chiar daca este placut sa fii inconjurata de materiale moi si catifelate, nu exagera cu folosirea textilelor pentru decorare. Desi acestea sunt simplu de folosit si te ajuta sa personalizezi usor camerele, trebuie sa te gandesti la un aspect mai putin practic al lor: textilele sunt adevarati magneti pentru praf.


Curatarea lor este obligatorie, la intervale scurte de timp, tocmai pentru ca se umplu de praf si de acarieni, ceea ce poate avea efecte negative asupra sanatatii tale, ducand la aparitia alergiilor si chiar a astmului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • katty pe 9 Iul 2008, 14:26
    frumutete ,lux

    ami place enorm de mult aceasta decoratiuni ,culorile sunt superbe

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod